Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
8498 wyników
Przepis na chleb czystoiziarnisty
Chlebek ekspresowy (bez wyrabiania i wyrastania!)
Powiem szczerze, sama patrze nie wierzę, że ten chleb istnieje. Prawdziwy, domowy, gotowy w nieco ponad godzinę (razem z pieczeniem ?!) Do tego miękki w środku, z super chrupiącą skórką, zdrowy, pachnący i pyszny! Podejść do chleba miałam juz ki...
thefoodtime
WEGE
,
CHLEB I BUŁKA
,
ZIMNA PRZEKĄSKA
,
Pestki dyni
,
Pestki słonecznika
,
Orkisz
,
Siemię
Chleb Pszenny z Płatkami Owsianymi
Witam serdeczniePokażę jak upiec domowy chleb pszenny z płatkami owsianymi . Jest prosty w wykonaniu i bardzo smaczny .Będziemy potrzebować :500 g mąki pszennej pełnoziarnistej 370 ml letniego mleka100 g płatków owsianych błyskawicznych 30 g drożdży św...
UwagaBabciaPieczeChleb
Chleb na drożdżach
Chleb piwno-cebulowy i o spędzaniu czasu z samym sobą
W piątek była sama.Miała poważne plany na popołudnie i wieczór.W skrócie można je nazwaćrobienie NIC :)Dawno nie miała takiego czasu,czasu spędzonego sama ze sobą.Ktoś powie,nuda!Ktoś inny,smutno tak...Ale nie ona.Tyle rzeczy można robić samemu.Pomilcz...
nie-ład mAlutki
Kulinaria
,
Na kolację lub śniadanie
,
Na przekąskę / na przystawkę
,
Pieczywo
,
Zdrowiej
,
Piwo
Chleb żytni z czarnym ryżem na zakwasie
Chleb żytni z czarnym ryżem na zakwasieSourdough rye bread with black rice, for English scroll downNieskończona ilość pomysłów na pieczywo w mojej głowie sprawia, że czasami nie wiem, który wybrać. Przez wyjazd do Norwegii na razie przestałam piec chle...
I adore cinnamon- subiektywny blog kulinarny o zapachu cynamonu
Mąka pszenna
,
Domowa piekarnia
,
Chleb
,
Zakwas
,
Mąka żytnia
,
Mąka orkiszowa
,
Ryż
Chleb dyniowy na poolish. Po raz drugi
Tak jak Wam ostatnio pisałam, na egzamin musiałam przygotować dwa rodzaje pieczywa: jasne i ciemne. Oba na zakwasie, albo przynajmniej na jakimś starterze. I muszę przyznać, że zadanie to spędzało mi sen z powiek. Ciasta bowiem to mój żywioł: uwielbiam...
Pożeraczka
Bez jajek
,
Drożdże
,
Wielkanoc
,
Dynia
,
Bez laktozy
,
Ziarna dyni
,
Chleby na zaczynie
Pasta z makreli w sosie jogurtowo-czosnkowym
Lekka, pożywna pasta - idealna do kanapek na śniadanie!Wielkanoc tuż za rogiem. Już mnie żołądek kłuje na myśl o tych wszystkich świątecznych frykasach ;) Jednak zanim zabierzemy się za spożywanie mazurków, serników, pasztetów, białej kiełbasy i reszty...
GRUNT TO PRZEPIS!
Testowanie produktów
,
Pomysł na śniadanie
,
Ryby
,
FOLWARK
,
Jajka
,
Cebula
,
Jogurt
Chleb kukurydziany na drożdżach
Jest kilka osób w mojej rodzinie, które śmiało można nazwać prawdziwymi „chlebiarzami”. I ja właśnie do nich należę :) Nic nie smakuje tak wybornie jak świeży, dobrej jakości chleb z masłem. A już najlepiej ten domowy. Podczas wakacji w Portugali...
Różowa Patera
Drożdże
,
Piekarnia
,
Mąka kukurydziana
Chleb 100 % żytni razowy
Chleb razowy z samej mąki żytniej pełnoziarnistej (razowej) na zakwasie. Wiele osób uważa, że zrobienie takiego chleba jest trudne, a chleb wychodzi zbity i kwaśny. Okazuje się, że nie jest to prawdą. Z powodzeniem można upiec bardzo smaczny chleb na s...
Przepisy na domowy ser i chleb
Chleb
,
Na zakwasie
,
Mąka żytnia
Chleb żytni na zakwasie z orzechami włoskimi
Mój pierwszy w życiu chleb na zakwasie upiekłam z otrzymanego od koleżanki zakwasu wraz z przepisem na chleb. Byłam z niego bardzo dumna i w każdy weekend cały dom wypełniał zapach chleba. Po jakimś czasie mój pierwszy zakwas się zepsuł, a ja odpuściła...
Niebo na Językach by Magdalena Sokołowska
Śniadania
Chleb rustykalny i smalec pachnący lasem
Składniki na chleb rustykalny (2 bochenki, każdy o wadze 630 g.):Zaczyn:450 g. mąki pszennej chlebowej (typ 750)450 ml. letniej wody1/8 łyżeczki suchych drożdży (lub 1/4 łyżeczki świeżych)Ciasto właściwe:zaczyn450 g. mąki pszennej chlebowej (typ 750)17...
smakuj smaki - przepisy i fotografia kulinarna
Potrawy z mąki i jaj
,
Przystawki
,
Chleby
,
Do chleba
O chlebie słów kilka...i moje ulubione przepisy na domowy bochenek.
Dziś nie będzie o diecie i odchudzaniu. Będzie o wypieku chleba. O naszym powszednim bochenku...ale zacznijmy od początku...Historia chleba w pigułcePierwszy chleb upiekli nasi prehistoryczni przodkowie prawie 30 000 lat temu. Oczywiście płaski i tward...
a Cup of Life
Przepisy
,
Lifestyle
,
Chleb
Chleb Pszenny z Dynią na drożdżach
Witam serdecznie Propozycja na domowy chlebek z dynią , jest smaczny i prosty w przygotowaniu a do tego ma bardzo ładny kolor bo jest żółciutki :) Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie chleb o wadze około 700g350 g mąki pszennej pozn...
UwagaBabciaPieczeChleb
Chleb na drożdżach
Historia od kuchni: chleb
Historia produktu, o którym dziś napiszę sięga aż dwunastu tysięcy lat. Stał się on, pod różnymi postaciami, jednym z podstawowych składników diety bardzo wielu światowych kultur. Mowa oczywiście o chlebie.
Wege znaczy pyszne!
Aktualności
,
Historia od kuchni
,
Historia jedzenia
,
Chleb
,
Historia chleba
,
żytni
Chleb piwny czyli Hamelman challenge
Z obiecanego popołudnia zrobił się późny wieczór. Trwa jeszcze miła sobota, także spieszę z wpisem. Dziś na tapecie chleb piwny z drugiego wydania książki Bread Jeffreya Hamelmana. To jeden z tych bardziej wymagających wypieków. Za to jeśli się p...
Na kruchym spodzie
Chleb na zakwasie
,
J.Hamelman
,
Levain czyli pszenne zakwasowe
Chleb z marcowej piekarni i konfitura pomarańczowa z Mumbaiu.
Do wspólnego pieczenia chleba podchodzę z wielkim entuzjazmem i z przyjemnością przyjmuję zaproszenia Amber. Tym razem propozycję pieczywa podała Jola prowadząca bloga Nasze życie od kuchni, a przepis pochodzi z bloga Danusi Leśny Zakątek. Dzięki nasze...
A k a c j o w y B l o g - w podróży, w kuchni i wśród ptaków
Pieczywo
,
śniadania
,
Przetwory
Chleb orkiszowo-żytni na zakwasie
Chlebów na zakwasie z chrupiącą skórką i z dodatkiem najwartościowszej mąki jaka istnieje chyba nie trzeba reklamować. Same obronią się smakiem. Jeśli posiadasz swój własny zakwas na chleb, to zachęcam Cię do wypróbowania tego przepisu :)Chleb orkiszow...
Waniliowa Chmurka
Domowe pieczywo
←
Poprzednia
99
100
101
102
103
Następna
→