Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
291822 wyników
Przepis na bułki z farszem
Tureckie placki drożdżowe, hamur kizartmasi
Tureckie placki drożdżowe, hamur kizartmasi Dzisiejszą potrawę przygotowałam na prośbę Czytelników. W tym roku tureckie racuchy stały się śniadaniowym przebojem kurortów wczasowych. Bardzo łatwe w przygotowaniu i smaczne, można je jeść w wersji na słod...
Turcja od kuchni
Mąka
,
śniadanie
,
Mleko
,
Drożdże
,
Olej
,
śniadaniówka do szkoły
Patisony faszerowane kaszą kuskus i warzywami
O patisonie i jego zaletach pisałam jakiś czas temu w artykule o 12 faktów, których nie wiedziałeś o patisonie. Zatem wiemy już sporo :) Czas na kolejny pyszny przepis !Składniki:8 szt. małych patisonów1 szklanka kaszy kuskus1 jajko15 dag startego żółt...
Tradycyjna kuchnia
Kasza
,
Patison
Jajka Faszerowane Wędzoną Makrelą
Takich jajek jeszcze nie robiłam.Pastę z makreli a i owszem ale żeby faszerować pastą jajka?!Połączenie okazało się smaczne.Na Wielkanocna śniadanie w sam raz.Składniki:5 jajek ugotowanych na twardo1 mała wędzona makrela1/2 cebuli2 ogórki kiszoneszczyp...
Cytrynowa Kuchnia
Słoności
Niecodzienny farsz do jajek sprawia iż są wyjatkowe . Zachęcają swym jasno zielonym kolorem i smakują wyśmienicie.
Jajka faszerowane fasolą i sałatą Składniki: 6 jaj kurzych 125g. białej fasoli gotowanej na parze z puszki ( 1 mała puszka , Bonduelle) 4 duże liście sałaty masłowej 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% 1/2 łyżeczki...
SzczyptaChili.pl
Kolacja
,
Przystawki
,
Śniadanie
,
Boże Narodzenie
,
Wielkanoc
,
Jajka faszerowane fasolą i sałatą
Papryka z farszem meksykańskim
Papryka faszerowana ryżem, mięsem mielonym, fasolą i pomidorami. U mnie w lekko pikantnej wersji. Składniki: 100 g ryżu ok 300 g mięsa mielonego puszka czerwonej fasoli puszka pomidorów sól, pieprz, chili w proszku lub pieprz cayenne 6 dużych papryk cz...
Przepisy Kulinarne
Wszystkie Przepisy
,
Dania główne
,
Warzywa
,
Papryka
,
Mięso mielone
,
Ryż
,
Fasola czerwona
,
Pomidory z puszki
Cukinia faszerowana
Cukinię uwielbia cała moja rodzina. Wykorzystuję ją (cukinię, nie rodzinę) do różnych dań – jest pyszna w cieście piwnym, w zupie krem lub w leczo. Dzisiaj postanowiłam ją zrobić jeszcze inaczej. Łódeczki cukiniowe wypełniłam mięsnym farszem i zapiekła...
Anka Gotuje
Cukinia faszerowana
Cukinię uwielbia cała moja rodzina. Wykorzystuję ją (cukinię, nie rodzinę) do różnych dań – jest pyszna w cieście piwnym, w zupie krem lub w leczo. Dzisiaj postanowiłam ją zrobić jeszcze inaczej. Łódeczki cukiniowe wypełniłam mięsnym farszem i zapiekła...
Anka Gotuje
Wegetariański "hamburger" z tofu i czerwonej fasoli
Po przepis na same kotlety z tofu i czerwonej fasoliodsyłam do posta w linku. Tutaj chodzi raczej o propozycję ich podania. W tamtym wpisie podałam te kotlety do kaszy i szpinaku jako danie obiadowe. Za to jako kolację, może jakiś lunch czy coś b...
Poszukiwania smaku
Dania bezmięsne
,
Kolacje
,
śniadania
,
Czerwona fasola
,
Pasty do kanapek / kanapki
,
Strączkowe
Mielone z ryżem, marchewką i groszkiem
Przepis konkursowy nadesłany przez Panią Wiolettę SzczepańskąOpis autorki:Tradycyjne kotlety mielone w troszkę bogatszej wersji – z ryżem, marchewką i groszkiem. Dodatkowo daniu smaku nadają ziemniaczki z cebulką.Składniki:400 g mięsa mielonego wieprzo...
Tradycyjna kuchnia
Mięsne
,
Konkurs- Kuchnia PRLu
Bułki pieczone metodą solno-drożdżową
Mama mówiła: "Sól zabija drożdże". Bułki pieczone na roztworze solno-drożdżowym? Od razu po przeczytaniu przepisu wiedziałam, że koniecznie muszę je upiec. Nie byłam pewna rezultatu, ale chciałam wziąć udział w tym eksperymencie. Być może sól uży...
am.art kolor i smak
Kulinaria
,
Pieczywo
,
śniadania
,
Bułki
,
Kot
Drożdżowe buły nadziane pesto
Uwielbiam pieczywo, ale to już wiecie. Postanowiłam spożytkować pesto z rukoli w sposób najbliższy memu sercu, czy raczej podniebieniu, mianowicie w formie drożdżowych bułek, które uwaga: na trzeci dzień są równie miękkie i puszyste co w dniu pi...
Green Scarf
Kuchnia wegańska
,
Pieczywo
,
Bułki
,
Pesto
,
Rukola
Bułeczki pszenne na drożdżach – szybkie
Naszło mnie na zwykłe, niezdrowe, białe bułki pszenne
Mieszam w garnku
Z drożdżami
,
Bułeczki
,
Bułki
,
Bułki pszenne
,
Kajzerki
Ziemniaczane łódeczki na 4 sposoby – „Potato skins”
Ziemniaczane łódeczki, potato skins, czy też ziemniaczane skórki z farszem. Fajna przystawka, przekąska, fingerfood lub dodatek do obiadu. Podawaj je z sosem czosnkowym, sosem tzaziki, kwaśną śmietaną lub kremowym twarożkiem. Żeby [] Artykuł Zie...
Moje Bistro - Blog Kulinarny
Dania Główne
,
Obiad
,
Przystawki i Przekąski
,
Sałatki
,
Wytrawne wypieki
,
Dodatki
,
Lunch
,
Ziemniaki
,
Ser
,
Przekaski
,
Fingerfood
,
Oliwki
,
Z piekarnika
Cannelloni z ruskim farszem
Ostatnio robiłam pierogi ruskie, za którymi moja rodzina przepada. Jednak tym razem przesadziłam z ilością farszu, którego połowa została. Stąd też pomysł, by wykorzystać go jako farsz do nadziania rurek Cannelloni i zapieczenia ich w sosie śmietanowym...
Kulinarne Wariacje
Co na obiad?
,
Potrawy z mąki
Pieczarki portobello faszerowane serem pleśniowym i gruszką z dodatkiem cząbru
Połączenie sera pleśniowego ze słodką gruszką i w towarzystwie "dużych" pieczarek portobello sprawdziło się wybornie. PS. lepiej użyć gruszki jak najmniej soczyste.Składniki ...
R'n'G Kitchen
Przystawki i przekąski
Jajka zapiekane w bagietce
Znalazłam ten przepis na jakimś portalu ze zdjęciami i bardzo mi się spodobał:) Zatem wypróbowałam go w kolejny wolny weekend na poranne śniadanie. Bardzo apetyczne, a dodatkowym plusem jest to, że możemy dodać dowolne dodatki do środka:) 2 bagietki (o...
Smakujmy.pl
Śniadania / Kolacje
←
Poprzednia
47
48
49
50
51
Następna
→