○ owsianka kokosowa na mleku z żurawiną, gruszką i białymi winogronami
○ Owsianka
3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki otrębów
łyżka wiórków kokosowych
3/4 szklanki wody
1/2 szklanki mleka
Płatki, otręby i wiórki zalewamy wodą i mlekiem, zostawiamy na noc.Następnego dnia gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Dziś czuję się już lepiej, więc pozwoliłam sobie na delikatne, lekkie śniadanie, z minimalną ilością dodatków. Po raz pierwszy przyrządziłam owsiankę na mleku (chociaż tylko w połowie), asekuracyjnie dodając wiórki. Wrażenia? Po raz kolejny utwierdziłam się w przekonaniu, że nadmiar mleka nie jest dla mnie, mimo wszystko owsianka była 'zjadliwa', a kokos sprawił, że dość przyjemnie smakowała.
Jedno trochę zaprzecza drugiemu, ale dziś mam taki zaprzeczający humor ;)/