Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Tarte au maroilles
Pommes à la cannelle
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
178
Kategorie
55
Tarte au maroilles
Maroilles jest serem o bardzo intensywnym zapachu i pochodzi z północnej Francji. Jeśli widzieliście film Bienvenue chez les Ch'tis, to pewnie zauważyliście, że na północy używają tego sera do wszystkiego (nawet do kawy ;) ). Jego zapach nie każdemu od...
Pommes à la cannelle
04 paź 15
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Pommes à la cannelle
Niestety ten blog nie ma opisu
178
55
Polecane przepisy
Tarte au Maroilles czyli tarta z bardzo aromatycznym serem z Nord-Pas-de-Calais
Tarta to chyba ulubione danie regionu Nord-Pas-de-Calais. Słodkie wersje są z kremem, cukrem lub owocami. Bardzo typową z brązowym cukrem vergeoise piekłam nie tak dawno. Następna w kolejce była tarte au libouli (ta z kolei drożdżowa i pełna wanilioweg...
Kuchnia nad Atlantykiem (już od 12 lat)
Podróże
,
Publikacje
,
Francja
,
Dania bezmięsne
,
Produkty regionalne
,
Ciasta - tarty
Tarte au libouli czyli drożdżowa tarta z waniliowym kremem z Nord-Pas-de-Calais
Kolejna tarta z regionu Nord-Pas-de-Calais. Północ Francji lubuje się w wypiekach w tej formie. Tym razem słodka, drożdżowa i cała wypełniona pysznym waniliowym crème pâtissière. Ten krem i mięciutkie drożdżowe ciasto to moim zdaniem strzał w dziesiątk...
Kuchnia nad Atlantykiem (już od 12 lat)
Podróże
,
Publikacje
,
Ciasta
,
Francja
,
Ciasta - drożdżowe
,
Ciasta - tarty
Tarte au sucre czyli cukrowa tarta z północnej Francji
Północna Francja to królestwo tart. Spotkamy je w każdej cukierni czy piekarni, w wersjach słodkich i wytrawnych. Tarte au sucre nazywana jest też czasem tarte vergeoise (od nazwy brązowego cukru, produkowanego z buraków cukrowych).Jak sama nazwa...
Kuchnia nad Atlantykiem (już od 12 lat)
Publikacje
,
Ciasta
,
Francja
,
Ciasta - drożdżowe
Tarte au maroilles
Maroilles jest serem o bardzo intensywnym zapachu i pochodzi z północnej Francji. Jeśli widzieliście film Bienvenue chez les Ch'tis, to pewnie zauważyliście, że na północy używają tego sera do wszystkiego (nawet do kawy ;) ). Jego zapach nie każdemu ...
Pommes à la cannelle
łatwe/easy
,
Obiad/dinner
,
Ser/cheese
,
Kuchnia francuska/French cuisine
,
Tarty/tarts
Tarte au maroilles
Maroilles jest serem o bardzo intensywnym zapachu i pochodzi z północnej Francji. Jeśli widzieliście film Bienvenue chez les Ch'tis, to pewnie zauważyliście, że na północy używają tego sera do wszystkiego (nawet do kawy ;) ). Jego zapach nie każdemu od...
Pommes à la cannelle
Trata tatin
Trata powstała za sprawą dwóch sióstr, Stephanie (1938) i Caroline (1947) Tatin. W latach 1860-1906 siostry prowadziły przejęty po ojcu hotel. Stephanie była szefem kuchni, a Caroline zajmowała się gośćmi. Jak to zwykle bywa, genialne przepisy rodzą si...
pod-zielonym-niebem
Domowe słodycze
,
Ciasto
,
Klasyczna środa
,
Tarta
,
Kuchnia francuska
,
Jabłka
Tarta drożdżowa z cukrem (Tarte au sucre, nord. Pas de Calais)
Dawno na blogu nie było czegoś drożdżowego. Dlatego też, gdy natrafiłam w sieci na przepis na "Tarte au sucre (nord. Pas de Calais )" wiedziałam, że muszę ją przygotować. A do tego mogłam wykorzystać prezent, który czekał na mnie po powrocie z pracy w ...
Fan of cooking
Na drożdżach
Szybka kolacja dla przyjaciół
Przed wyjazdami wakacyjnymi mam takie urwanie głowy, że nie mam czasu gotować. Obiady jem najczęściej na mieści (jest parę naprawdę fajnych miejsc we Wrocławiu) albo przygotowują coś sprawdzonego, szybkiego i absolutnie nudnego. Z ciekawszych dani, któ...
subiektywnie w kuchni
Tarta
,
Ser pleśniowy
,
Pomidory
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone