Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Czy wypada używać sosów do pizzy?
Piekarnik Laury
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
28
Kategorie
9
Czy wypada używać sosów do pizzy?
Tim Cahill powiedział kiedyś, że: „Jakość podróży mierzy się w liczbie poznanych przyjaciół, a nie przejechanych kilometrach”, jednak nie do końca się z Nim zgadzam. Nie mówię, że poznawanie nowych osób jest czymś złym, ale nie z tym wiążę moje wojaże...
Piekarnik Laury
04 mar 15
Lifestyle
Lifestyle
6 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Piekarnik Laury
Niestety ten blog nie ma opisu
28
9
Polecane przepisy
CEBULA
Żółta zwykła -smak -bardzo ostry,piekącyużywać do - sałatek,zup,sosów, mięsa,ryb, potraw z jajekkrążki cebuli można smażyć w cieście piwnymi podawać jako gorącą przekąskę.Dymka-smak - podobny do cebuli żółtej, ale nieco ostrzejszyużywać do - sała...
Camilla w kuchni
ŻYWNOŚĆ - i jej właściwości
Wiosenna sałatka ziemniaczana
Za tydzień z hakiem wypada majówka, czyli oficjalne rozpoczęcie sezonu grillowego. Jednak po ostatnich przygodach pogodowych bliżej chyba do wznowienia sezonu grzewczego
gotować!
Warzywa
,
Sałatki / Surówki
,
Grill
,
Sałatka
,
Vege
,
Wege
,
Nowalijki
,
Sałatka z ziemniaków
Przyprawa a'la Vegeta
Zamiast używać Vegety czy ziarenka smaku, czy inne "warzywka" możemy sobie sami zrobić przyprawę.Potrzebujemy jedynie:- 250g suszonej włoszczyzny,- 2 łyżki mielonej kurkumy,- 2 łyżki czosnku granulowanego,- 75 - 80g soli gruboziarnistej.&nb...
Niby nic... a pupa rośnie :)
Obiad
,
Zupy
,
Inne
Prezenty od Folwarku
Gdy dostaje się prezent, wypada za niego podziękować. Zwłaszcza, gdy jest to wyjątkowo smaczny prezent. Folwark już od jakiegoś czasu tak miło mnie zaskakuje i pamięta, aby uprzyjemniać mi pichcenie w kuchni. Sosów jest sporo do wyborów, dlatego każdy ...
Anka Gotuje
Sosy
,
Folwark
,
Prezent
Makaron z kremowym śmietankowym sosem z gorgonzoli na białym winie
Lubię wino.Białe, wytrawne, południowoeuropejskie, najchętniej włoskie.Chociaż z włoskich wytrawnych win lubię też i niektóre czerwone.Białe jednak lubię też wykorzystywać do gotowania.Do risotto czy do kremowych sosów.Moim faworytem jest sos z wina i ...
Love, wining & dining
Przepis
,
Przepisy
,
Obiad
,
Makaron
,
Ser
,
Wino
,
Gorgonzola
,
Sos
Majonez z nerkowców
Popularne przepisy na wegański majonez bazują na mleku sojowym lub tofu. My z soją średnio się lubimy, na ratunek przybyły więc nerkowce. Taki roślinny majonez doskonale sprawdza się nie tylko na kanapkach, czy w wegeburgerach. Możecie go używać wszędz...
Zdrowsze Jedzenie
Przepisy
,
Wegańskie
,
Elementarz
,
Na kanapki
,
Dip
,
Na imprezę
,
Majonez
,
Nerkowce
Słowo na niedzielę - sushi
Dzisiejsze słowo na niedzielę to sushi (sprawdź jak wymawiać). Popularność sushi jest w Polsce ogromna, Nie wypada nie znać sushi. Można lubić lub nie, ale nie znać to obciach.Czy sushi jest dobrym elementem w bento?Zdjęcie z warsztatów sushi w Sushi K...
Bento po polsku
Bento
,
Lunch box
,
Bento box
,
Słowo na niedzielę
,
Kasza
,
Ryż
,
Sushi
Podpłomykowe wariacje
Chyba każdy z nas jadł kiedyś podpłomyki, prawda? Wyrabiane kiedyś z resztek ciasta, później pieczone jako pierwsze w piecu chlebowym aby sprawdzić czy nadaje się już do pieczenia chleba.Teraz podpłomyki to najlepsza alternatywa kiedy w domu brakuje ch...
Co ja gotuje? - czyli Tobiasz gotuje
Przepis
,
Gotowanie
,
Pieczenie
,
Czosnek
,
Oliwa
,
Sól
,
Marmolada
,
Podpłomyk
,
Wariacje
,
śmietana
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone