Gotowanie to prostota. Znajdziesz tu zbiór prostych, zdrowych i smacznych przepisów. Dania bez większych filozofii, nie wymagających dnia w garach, a po przygotowaniu ich Twoja kuchnia nie będzie wyglądać jak po wojnie. Zapraszam:)
Od jakiegoś już czasu, a właściwie to w sumie od urodzenia naszej najmłodszej córci mam zdecydowanie mniejszą ochotę na mięso. Potrawy obiadowe czy to przekąski z warzyw po prostu zdecydowanie bardziej mi podchodzą i w sumie wystarczają. Mój Maciek ja...
Na wiosenne wędrówki przyda nam się sycąca przekąska. Pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami sprawdzi się doskonale jako … Czytaj dalej
Post Pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w ŻONA ZRÓWNOWAŻONA...
Dziś przepis z gatunku tych, które trudno nazwać właściwymi przepisami. Bierzemy ugotowaną czerwoną fasolę, wrzucamy do malaksera, dodajemy magicznego sosu i soli, miksujemy. Voilà, pasta gotowa. Wychodzi dosyć delikatna w smaku, przyjemnie...
Pasta z białej i czerwonej fasoliSkładniki:biała fasolaczerwona fasolaczosneknatka pietruszkiświeża kolendranasiona Chiaolej lnianyolej z dynioliwa z oliweksólmajeranekFasolę moczyłam całą noc. Następnie ugotowałam do miękkości w lekko osolonej wodzie....
Znalazłam sobie najlepszego partnera do gotowania, Marię. Maria jest weganką i przez ostatni megaupalny tydzień cały czas pichciłyśmy jakieś wegańskie jedzonko. Jednym z udanych eksperymentów jest pasta z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, na któr...
Była żółta pasta, teraz przyszła pora na czerwoną. Jeden złośliwiec stwierdził, że wygląda jak zmielony móżdżek. Są to niecne pomówienia, pasta jest z fasoli i zapewniam, że smakuje dużo lepiej niż wygląda. 400g czerwonej fasoli z puszki (opłukanej pod...
Propozycja na śniadanie, przekąskę czy kolację- pasta z czerwonej fasoli w połączeniu z pieczywem i warzywami to rozwiązanie dla tych, którzy nie mają czasu na celebrowanie długich śniadań. Jeśli użyjemy fasoli z puszki, zrobienie pasty zajmie dosłowni...