Szarlotka z połówkami jabłek To inaczej szarlotka cesarska. Szarlotka z połówkami jabłek to wspaniałe typowo jesienne ciasto. Cudownie rozpływa się w ustach. Połówka jabłka stanowi jedną porcję i po upieczeniu na półkruchym cieście jest idealnie mięciu...
Słyszeliście może, że podobno szarlotka narodziła się we Francji, a ciekawe gdzie po raz pierwszy została upieczona szarlotka z bezą? Szarlotka jest dziś jednym z najpopularniejszych ciast na całym świecie i chyba każde państwo ma swoją wersję tego pys...
Nie przepadam za szarlotkami, jeżeli już ktoś zrobi kawałek zjem nie więcej. Ta szarlotka to istna Bomba! Idealne ciasto kruche którego nie trzeba długo zagniatać, ponieważ proporcje są perfekcyjne, jabłka z kawałkami chrupiących orzechów i cynamon = p...
Weekend się zbliża, czas więc na ciasto. Tym razem nieco inne, bo z cukrem, co u mnie jest raczej rzadkością. Ci co mogą niech jedzą, Ci co nie mogą niech żałują, bo ciasto jest po prostu przepyszne! Dla nikogo zaskoczeniem nie będzie, jak powi...
Dziczyzna to bardzo zdrowe i naturalne mięso. Nie pochodzi z hodowli, więc nie jest skażone chemią. Zawiera więcej białka i jest chudsze od swoich hodowlanych kuzynów. Ze względu na dość małą popularność, nigdy wcześniej dziczyzna nie gościła na naszyc...