Naleśniki ze szpinakiem i fetą to świetny pomysł na obiad lub kolację.
TUTAJ znajdziecie przepis na ciasto naleśnikowe.
Składniki:
500g szpinaku (mrożonego lub świeżego)
kostka sera feta
2 ząbki czosnku
garść oliwek
łyżka oliwy (z oliwek lub czosnkowej)
Przygotowanie:
1. Smażymy naleśniki wg. instrukcji (
TUTAJ).
2. Podsmażamy na oliwie rozgnieciony czosnek.
3. Dodajemy szpinak, pokrojone oliwki oraz śmietanę i podsmażamy całość.
4. Dodajemy rozdrobnioną fetę, doprawiamy do smaku i mieszamy.
5, Podsmażamy całość aż zgęstnieje.
6. Przekładamy farsz na naleśniki i zawijamy.
Gotowe!
Chcecie być na bieżąco? Zapraszam po inspiracje na mój profil na
Facebook'u TUTAJ oraz
Instagramie TUTAJ.