Poranki nie są już tak chłodne jak w zimie, dlatego coraz częściej urozmaicam moje śniadania kanapkami zamiast ciepłej owsianki. Niedawno pokazywałam Wam
TUTAJ pastę z makrelą. Tym razem pomysł na bardzo prostą w wykonaniu lekką pastę jajeczną, która może być dodatkiem do pieczywa zarówno rano, jak i wieczorem.
Składniki:- 4 jajka
- 2 łyżki serka homogenizowanego lub śmietany
- łyżeczka musztardy delikatesowej
- szczypiorek
- sól, pieprz
Wykonanie:- Gotujemy jajka na twardo.
- Ugotowane jajka kroimy w kostkę i mieszamy ze śmietaną lub serkiem.
- Dodajemy musztardę i intensywnie mieszamy wszystko razem.
- Dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku.
Gotowe!
Pastę najlepiej przygotować z wyprzedzeniem i zostawić na kilka godzin w lodówce, aby smaki się "przegryzły", wówczas jest zdecydowanie lepsza!