Idealnym pomysłem na przekąskę, zarówno w domu jak i na wynos, są batoniki musli. Są bardzo proste w przygotowaniu. Z własnego doświadczenia poradzę Wam jedynie – nie przygotowujcie dla siebie dużego zapasu. Są tak smaczne, że znikają w mgnieniu oka :)
Do przygotowania 10 batoników potrzebowałam:
4 łyżki suszonej żurawiny
1. Wszystkie suche składniki mieszamy w misce.
2. Dodajemy olej oraz miód.
3. Całość dokładnie mieszamy.
4. Wykładamy masę do prostokątnych foremek. Można także upiec wszystko na jednej płaskiej blasze. Wtedy radzę pokroić wszystko jeszcze przed upieczeniem formując batoniki. Batoniki wychodzą bardzo kruche i łatwo je połamać przy krojeniu po upieczeniu.
5. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
Spróbujcie także placuszków z musli - przepis
TUTAJ