Bardzo lubię dodatek buraka w wypiekach, bo nadaje im nie tylko ciekawego różowego koloru, ale także ciekawy posmak. Tym razem zmieszałam tartego buraka z jabłkiem i przemyciłam do szybkiego pełnoziarnistego chleba. Dodatek ten sprawił, że miąższ chleb...
Kurczak pieczony w cydrze i puree z dyni pomysł na smaczny obiadKurczak pieczony w cydrze i puree z dyni to łatwy do przygotowania i mało pracochłonny sposób na smaczny, jesienny obiad. Soczyste mięso kurczaka zagrodowego, aromat cydru jabłkowego, dosk...
Kurczak pieczony w cydrze i puree z dyni pomysł na smaczny obiadKurczak pieczony w cydrze i puree z dyni to łatwy do przygotowania i mało pracochłonny sposób na smaczny, jesienny obiad. Soczyste mięso kurczaka zagrodowego, aromat cydru jabłkowego, dosk...
No i proszę, mamy już wrzesień! Zaraz rozsiądzie się na dobre ten ostatni miesiąc lata Przypomni nam o zmianach w przyrodzie, sypnie kolorami jesieni, i może zaskoczy Piękną pogodą, łagodnym letnim przemijaniem, koronkową pajęczyną...
Pieczone żeberka nie muszą być nudne. Wystarczy,że zrobimy do nich ciekawy sos i mamy zaskakująco pyszne danie, bardzo tanie i proste do wykonania. Dziś żeberka w polskim cydrze jabłkowym. składniki: 1 kg. żeberek wieprzowych 200 ml. cydru jabłkowego ł...
Kiedy tylko zobaczyłam w internecie książkę, która reprezentuje w tym roku Polskę na Expo od razu wiedziałam, że będzie to kopalnia inspiracji. Okładka i nazwiska kucharzy, którzy brali udział przy tym projekcie, po prostu powaliły mnie na kolana. W śr...
Oto mój przepis na pieczoną szynkę w marynacie z cydru, miodu i czosnku. Idealnie sprawdza się na ciepło, jako element obiadu, jak również na zimno jako przystawka. Składniki 1-1,20 kg szynki wieprzowej 1 szklanka cydru (ja użyłam cydru lubelskiego) 1&...
Wieprzowina lubi jabłka. Ja lubię jabłka. A cydr jest w jabłek, więc ja lubię cydr i wieprzowina lubi cydr. No i mamy gotową pieczeń. A mój mąż lubi pieczony boczek, więc wybór był oczywisty. Ale wy z powodzeniem możecie wykorzystać chudy schab, szynkę...