Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Smażone przegrzebki na maśle i oleju rzepakowym z risotto z czarnego ryżu z groszkiem i natką pietruszki
MangoPapaja
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
848
Kategorie
93
Smażone przegrzebki na maśle i oleju rzepakowym z risotto z czarnego ryżu z groszkiem i natką pietruszki
Uwielbiam przegrzebki, często zamawiam je w restauracjach i nauczyłam się już jak należy je podać by uwydatnić ich smak a nie zabić. Po raz pierwszy postanowiłam wykonać je w domu z pozytywnym skutkiem. To danie nie może się nie udać.Dodatkowo za...
MangoPapaja
15 kwi 16
Kuchnia włoska
,
Owoce morza
kuchnia włoska
50 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
MangoPapaja
Niestety ten blog nie ma opisu
848
93
Polecane przepisy
Przegrzebki na szparagowym risotto
Przegrzebki zwane również małżami Św. Jakuba to podobno prawdziwe afrodyzjaki. To jedne z najsmaczniejszych owoców morza o delikatnym zwartym mięsie. Można je przyrządzać na wiele sposobów, ale zasada jest jedna nie wolno ich długo...
Odczaruj Gary!
OBIAD
,
WARZYWNIAKOWO
,
KOLACJA
,
SZPARAGI
,
OWOCE MORZA
,
RISOTTO
,
RYŻ
,
RISOTTO ZE SZPARAGAMI
,
RISOTTO Z PRZEGRZEBKAMI
,
MAŁŻE ŚW. JAKUBA
,
PRZEGRZEBKI
,
PRZEGRZEBKI NA SZPARAGOWYM RISOTTO
,
SZPARAGOWE RISOTTO
,
SZPARAGOWE RISOTTO Z PRZEGRZEBKAMI
Proste smażone przegrzebki
Małże św. Jakuba, czyli przegrzebki (zwane też bardziej swojsko sążaki) to jedne z najszlachetniejszych i najsmaczniejszych owoców morza. Niestety niełatwo je kupić (w zasadzie jest to możliwe tylko w dużych miastach) i nie spróbujemy ich w pie...
Poezja smaku
Przystawki
,
Wino
,
Czosnek
,
Przegrzebki
Risotto z groszkiem i wątróbką
Risotto z groszkiem i wątróbką To bardzo proste do wykonania danie i bardzo smaczne delikatne risotto z groszkiem i smażone na maśle wątróbki drobiowe. Jeśli nie ma sezonu na świeży groszek, lub nie macie do niego dostępu, możecie użyć groszku...
Zbiór przepisów kulinarnych
Dania główne
,
Masło
,
Wątróbka
,
Bulion
,
Ryż
,
Podroby
,
Groszek
,
Arborio
,
Białe wino
,
Risotto
Przegrzebki na szparagowym risotto
Przegrzebki zwane również małżami Św. Jakuba to podobno prawdziwe afrodyzjaki. To jedne z najsmaczniejszych owoców morza o delikatnym zwartym mięsie. Można je przyrządzać na wiele sposobów, ale zasada jest jedna nie wolno ich długo...
Odczaruj Gary!
OBIAD
,
WARZYWNIAKOWO
,
KOLACJA
,
SZPARAGI
,
OWOCE MORZA
,
RISOTTO
,
RYŻ
,
RISOTTO ZE SZPARAGAMI
,
RISOTTO Z PRZEGRZEBKAMI
,
MAŁŻE ŚW. JAKUBA
,
PRZEGRZEBKI
,
PRZEGRZEBKI NA SZPARAGOWYM RISOTTO
,
SZPARAGOWE RISOTTO
,
SZPARAGOWE RISOTTO Z PRZEGRZEBKAMI
Smażone przegrzebki na maśle i oleju rzepakowym z risotto z czarnego ryżu z groszkiem i natką pietruszki
Uwielbiam przegrzebki, często zamawiam je w restauracjach i nauczyłam się już jak należy je podać by uwydatnić ich smak a nie zabić. Po raz pierwszy postanowiłam wykonać je w domu z pozytywnym skutkiem. To danie nie może się nie udać.Dodatkowo za...
MangoPapaja
Kuchnia włoska
,
Owoce morza
Smażone przegrzebki na maśle i oleju rzepakowym z risotto z czarnego ryżu z groszkiem i natką pietruszki
Uwielbiam przegrzebki, często zamawiam je w restauracjach i nauczyłam się już jak należy je podać by uwydatnić ich smak a nie zabić. Po raz pierwszy postanowiłam wykonać je w domu z pozytywnym skutkiem. To danie nie może się nie udać.Dodatkowo za...
MangoPapaja
Kuchnia włoska
,
Owoce morza
Smażone przegrzebki (małże Świętego Jakuba) w maśle czosnkowym – Gotujmy Zdrowo – mniej soli
Przegrzebki uważane są za jeden z najzdrowszych pokarmów świata i jeden z największych rarytasów. Mają lekko słodkawy smak, dzięki czemu smakują nawet osobom, które z reguły nie przepadają za owocami morza. Mnie do nich przekonywać nie trzeba, uwielbia...
Kuchnia w formie
Cisowianka. Gotujmy zdrowo – mniej soli
,
Ryby i owoce morza
,
Owoce morza
,
Małże św. Jakuba
,
Przegrzebki
Jak zrobić smażone przegrzebki
Smażone przegrzebki przepis Przegrzebki czyli małże św. Jakuba to delikatne, białe mięso zamknięte w sporej muszli. Ich przygotowanie wcale nie jest takie trudne jak się wydaje, wystarczy je dobrze podsmażyć na rozgrzanej patelni, a następnie przygotow...
Smakalajzyt
Ryby i owoce morza
,
Owoce morza
,
Przegrzebki
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone