Wczoraj był dzień samych spontanicznych decyzji, fantastycznych rozmów, świetnych wspomnień i... niezwykle udanych zakupów. Wielu rzeczy uczę się na nowo, wiele znów sprawia mi dziecięcą radość. Jestem ogromną szczęściarą. Doceniam to czego doświadczyłam, to co jest teraz. I pozwalam sobie docenić siebie. Cieszyć się. Nie potrafię wyrazić uczuć, które we mnie są. Radość- to chyba najlepsze jednak określenie.I co maturzyści? Już po, dacie wiarę?
Udanego weekendu wszystkim :D
Śniadanie niezbyt ładne, ale w wiosennych kolorach i baardzo smaczne :)
Migdałowe tofurniczki z kiwi, daktylami, czekoladą kokosową RitterPrzepis:
200g tofu
20g mąki gryczanej
20g odtłuszczonej mąki pszennej
Szczypta soli himalajskiej
Garstka płatków migdałowych
Tofu bardzo dokładnie rozgniatamy widelcem/ blendujemy. Przesiewamy mąki i sól. Mieszamy dokładnie. Dodajemy płatki migdałowe. Zwilżonymi dłońmi formujemy kule, spłaszczamy. Smażymy na wolnym ogniu na niewielkiej ilości oleju kokosowego z jednej strony pod przykryciem.
Podajemy z dodatkami.
Pam.