Sezon dyniowy w pełni, a więc trzeba to wykorzystać! W ostatni weekend odwiedziłam cudowne miejsce - Zagrodę Dyniową w Plewiskach. Dziewczynki bawiły się w chowanego między dyniowymi górami, grzały przy ognisku, oglądały dynie w różnych kolorach (był...
Tunezja uwielbia dynie.Mówię to ze stanowczością po wieloletnich obserwacjachmiejscowych souków, koszy z zakupami czy podglądaniutunezyjskich pań domu w ich gospodarstwach.Nie jest to miłość tak potężna i przebojowa jak na drugiej pólkuli.Tutaj jest to...
Sezon dyniowy w pełni! Nie dość, że dynie tworzą przepiękne dekoracje to dodatkowo wspaniale smakują. Można je podawać na słodko i też w bardziej wytrawnej wersji. Pieczone czy gotowane zawsze smakują wyśmienicie. Jesienna aura nam w chwili obecnej nie...
Przy okazji przygotowywania warstwowej sałatki śledziowej, którą znajdziecie w poprzednim poście, zrobiłam też ćwikłę, czyli buraczki z chrzanem. U mnie w domu wszyscy buraki bardzo lubią, jedynie ilości chrzanu wolą różne mój mąż uwielbia chrz...
Sezon dyniowy w pełni, dlatego jak też możecie się domyśleć, kolejny przepis będzie właśnie z jej udziałem! Do tego wszystkiego czekolada i mamy ciasto idealne na jesienne wieczory dyniowe brownie! Odkąd tylko zobaczyłam w okolicznym warzywniak...
Witajcie moi drodzy! Lubicie bób? Podobno bób albo się uwielbia, albo się go nie cierpi ja z całą pewnością należę do tej pierwszej grupy. Dlatego oprócz jedzenia ugotowanego z koperkiem bobu, szukam też innych przepisów w których mogę go wyko...
Mój mąż uwielbia sezamki. Przyznam się, że ja też czasami lubię je pochrupać. Dlatego przyszło mi do głowy, aby zrobić takie słodziutkie i chrupiące sezamowe wafelki w domu. A oto wynik Składniki: 200g sezamu 150g cukru 2 łyżki miodu 3 łyżki wody 20g m...
Dynia, dynia, dynia. Jak na razie zawładnęła moimi kubkami smakowymi i próbuje wciskać się do wszelkich dań. Jeszcze wiele przepisów do wypróbowania, na razie kolejny mam sfotografowany i niedługo też się tu pojawi. Dynie można długo przechowywać śwież...