Ostatnie tygodnie sprawiły, że kuchnia stała się miejscem niezbyt często odwiedzanym przeze mnie. Głównie za sprawą tego, że w Naszym wynajmowanym mieszkaniu, kuchnia posiada jeden mankament - brak w niej okna tudzież okapu. Dlatego też najczęstsze wędrówki w jej kierunku miały na celu zdobycie wody i lodu.
Dzisiaj, po trochu z tęsknoty za smakiem makaronu, a po trochu z lekkiego spadku temperatury, przedstawiam Wam jedno z dań, którego przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu.
Składniki na porcję widoczną powyżej:
- makaron tagiatelle 90 g,
- pomidorki koktajlowe 5 szt,
- cukinia - 25g,
- łosoś wędzony - 50g,
- pół łyżki oliwy,
- przyprawy - ja użyłam majeranku, bazylii, soli i pieprzu;
Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy
2. Cukinie tniemy nożykiem do warzyw na tagiatelle, gotujemy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem
3. Ugotowany makaron polewamy oliwą, przyprawiamy bazylią i majerankiem, mieszamy z ugotowana cukinią, ozdabiamy pomidorkami oraz rybą - ja użyłam tym razem wędzonej makreli.
Smacznego!
A jakie są Wasze sposoby na obiad w upalny dzień?