Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Filet ze świeżej tilapii w marynacie z pesto bazyliowego, czyli o tym jak przekonać się do smaku ryb.
La dolce Vita!
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
29
Kategorie
77
Filet ze świeżej tilapii w marynacie z pesto bazyliowego, czyli o tym jak przekonać się do smaku ryb.
Będąc dzieckiem nie byłam niejadkiem. Wręcz przeciwnie, ale był jeden smak i zapach, przy którym zawsze marudziłam. Nie lubiłam morskiego zapachu ryb (dziś go lubię, przepadam za rybami). Dzieciom z reguły ryby nie podchodzą (chyba, że macie inne doświ...
La dolce Vita!
24 sie 14
Kuchnia śródziemnomorska
,
Obiad
,
Student gotuje
,
Bazylia
,
Pesto
,
Potrawy z ryb
bazylia
14 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
La dolce Vita!
Blog kulinarny amatorki, pisany dla amatorów.
29
77
Polecane przepisy
Makaron z kurczakiem, brokułem i pesto bazyliowym
Makaron, kurczak i brokuły, to idealnie skomponowane składniki, które nie tylko do siebie pasują, ale wręcz powalają dobrze skomponowanym smakiem!Dodatek Pesto Bazyliowego dopełnia efekt, ponieważ nadaje zarówno aromatycznego czosnkowo-serowo-bazyliowe...
Kraina Miodem Płynąca
Mięso
,
Makaron
,
Sosy i dipy wytrawne
,
Kalafior/brokuł
Filet z indyka zapiekany z bazyliowym pesto, pomidorami i mozzarellą
Filet z indyka zapiekany z bazyliowym pesto, pomidorami i mozzarellą - cudowne połączenie smaków i zapachów. Danie świeże, łagodne w smaku (choć nie mdłe) - zadowoli i dzieci i dorosłych ;-) Podaję z kuskusem i parpadelle z cukinii. Polecam ;-)Filet z ...
Kubełek Smakowy
Na słono
Szaszłyki drobiowe w ziołowej marynacie
Szaszłyki drobiowe w całkowicie nowej marynacie. Pomysł na tą marynatę narodził się kilkanaście dni temu i próbowałem go na wieprzowinie lecz to nie było to, natomiast do drobiu pasuje rewelacyjnie i tym samym polecam Wam wypróbowanie.Składniki (na 5 s...
Mechanik w kuchni
Cebula
,
Pierś kurczaka
,
Boczek
,
Papryka
,
Przepisy autorskie
,
Grill
,
Olej rzepakowy
,
Chrzan
,
Pesto
Kokardki w pesto z mascarpone
Oto moja kolejna wersja pesto, zainspirowana tym przepisem. Świetnie smakuje w zarówno w wersji z kurczakiem lub rybą, jak i wegetariańskiej. Poza przepisem poniżej, polecam też inne pomysły na pesto: Pesto z rukoli i nerkowców Makaron z pesto słoneczn...
W Krainie Smaku
Dania z drobiem
,
Dania wegetariańskie
,
Ryby i owoce morza
Makaron pełnoziarnisty z serem kozim
Dziś przepis, którym ponownie chce pokazać, że zdrowe posiłki wcale nie muszą być trudne w przygotowaniu i czasochłonne. Danie, które przedstawiam poniżej jest pyszne i zdrowe, a jego przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 15 min. Makaron pełnoziarnis...
http://www.zdrowozercy.pl/
Bez cukru
,
Zdrowy obiad
,
Wegetariańskie
Filet ze świeżej tilapii w marynacie z pesto bazyliowego, czyli o tym jak przekonać się do smaku ryb.
Będąc dzieckiem nie byłam niejadkiem. Wręcz przeciwnie, ale był jeden smak i zapach, przy którym zawsze marudziłam. Nie lubiłam morskiego zapachu ryb (dziś go lubię, przepadam za rybami). Dzieciom z reguły ryby nie podchodzą (chyba, że macie inne doświ...
La dolce Vita!
Kuchnia śródziemnomorska
,
Obiad
,
Student gotuje
,
Bazylia
,
Pesto
,
Potrawy z ryb
Filet z tilapii zapiekany pod migdałowym chrustem z czerwoną cebulą, czosnkiem, natką pietruszki i mozzarellą podany z risotto z krewetkami koktajlowymi i pesto bazyliowym.
Tajemnicą dobrego dania jest zwykle umiejętność łączenia składników. Zdarza się, że z dokładnie znanych nam już elementów wychodzi coś, co jest warte pokazania i opublikowania np. na tym blogu. Migdałowy chrust zamiast tradycyjnej, polskiej panierki po...
La dolce Vita!
Obiad
,
Student gotuje
,
Bazylia
,
Pesto
,
Przekąska
,
Przystawka
,
Krewetki
,
Potrawy z ryb
,
Mozzarella
,
Risotto
,
Owoce morza
,
Ryż
,
Tymianek
,
Natka pietruszki
Risotto z krewetkami koktajlowymi i pesto bazyliowym. Jakiego ryżu najlepiej użyć?
Dzisiaj rzecz będzie o ryżu. Niby nic szczególnego, bo każdy ryż jadł. Zwykle kojarzy nam się z kuchnią orientalną i kulinarnymi wyczynami Chińczyków. Niewątpliwie są oni mistrzami w przygotowywaniu miseczki ryżu na tysiąc sposobów. Jednak tym razem ni...
La dolce Vita!
Kuchnia śródziemnomorska
,
Obiad
,
Student gotuje
,
Bazylia
,
Pesto
,
Krewetki
,
Risotto
,
Ryż
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone