Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
1340
Kategorie
38
Krem owocowy
Owoce uwielbiamy, wręcz kochamy i to zarówno surowe jak i przetworzone. A jeszczejak przybiorątaką formęjak na zdjęciuto już na sam widok leci ślinka. Nasza propozycja to owocowy krem w kruchychbabeczkach udekorowany owoca...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Desery
,
Dodatki
Wegański żurek
Co jedzą weganie na śniadanie wielkanocne?? A wzorują się na Kulinarnych i gotują wegański żurek. Nie-weganie też mogą raz na jakiś czas odpocząć od mięsa i upichcić sobie taką zupkę, niekoniecznie oczywiście na święta. Polecamy przepis wypróbowany prz...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania jarskie
,
Zupy
,
Dania świąteczne
,
Dania wegańskie
Ciasto z truskawkami i budyniem
To ciastko może być w zasadzie z każdymi owocami. Obecnie mamy sezon na truskawki to proponujemy je z czerwonymi, soczystymi truskawkami. Ręka sama się po nie wyciąga. Nasze po wyjęciu z blaszki nawet nie zdążyło wystygnąć, a już go nie było. Można je ...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Ciasta
Kapusta faszerowana
W naszych zbiorach mamy jużfaszerowanego kalafiora, a tym razem zaszaleliśmy z faszerowaną kapustą. A czym faszerowaliśmy? A mięsem mielonym z dodatkami, czyli tym co najlepiej do tego się nadaje. Naszym zdaniem jest to ciekawa propozycja n...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania mięsne
Manty na słodko
Podlasie to mieszanka kultur i religii a co za tym idzie również kuchni. Ludność białoruska okolic hajnowszczyzny z pewnością poleciłaby nam pierogi, za to ludność tatarska zamieszkała rejony Bohonik i Kruszynian z pewnością zarekomendowałaby manty*. C...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Kuchnia regionalna
,
Dania mączno-ziemniaczane
,
Dania wegańskie
Muffiny z rabarbarem
Rabarbar jest to i muffinki muszą być. Bo u nas muffinki są lub będąze wszystkim co nadaje się do jedzenia i jest u nas dostępne. Bo to bardzo wdzięczny, poręczny a przy tym smaczny wyrób i prawie zawsze się udaje.Składniki:Muffiny:2 szkl mąki ps...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Ciasteczka
,
Muffinki
Oszukane zrazy z mięsa mielonego
Zrazy jak wiadomo to rozbity plaster mięsa. A my chcieliśmy się pobawić i zrobiliśmy zrazy z mięsa mielonego. Zaletą tej potrawy jest miękkość mięsa. Przyprawić można dowolnie używając ulubionych przypraw i ziół.Składniki:500 g mięsa mielonego100...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania mięsne
Torcik makowy bez pieczenia
Mak i wypieki z makiem kojarzą się ze świętami Bożego narodzenia i okresem zimowym. jednak nasz torcik makowy taki nie jest. Delikatny i leciutki doskonale sprawdzi się jako letni deser, lub torcik urodzinowy letniego jubilata, albo tak jak dzisiaj - D...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Desery
,
Ciasta bez pieczenia
Tarta z truskawkami i mascarpone
Sezon truskawkowy w pełni, korzystajmy z niego, bo te smaczne i aromatyczne owoce poza sezonem nie są takie dobre. Prosty przepis na pyszna tartę, z delikatnym kremem z mascarpone i śmietanki, grubo pokryty owocami zwiastującymi lato.Składniki:Ciasto:2...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Desery
,
Ciasta
Sałatka ze szparagami
Sezon szparagowy w pełni, żeby nie zjadać tych warzyw tylko w tradycyjnej bułce czy sosie, polecamy je do sałatki. Bardzo odżywcza, aromatyczna, chrupiąca dzięki migdałom. Po prostu pyszna i do tego bardzo zdrowa, na kolacje wnet gotowa ;) Składn...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Sałatki
Naleśniki czekoladowe
Te naleśniki zasmakują niejednemu łasuchowi, a już tym co uwielbiają czekoladę to na pewno. Farsz do nich możecie skomponować dowolnie, my proponujemy delikatny twarożek z bakaliami. Do tego odrobina sosu czekoladowego i nic już więcej do szczęścia nie...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Desery
,
Naleśniki
Duńska zupa porowa
Czy Duńczycy znają tą zupę? Tego nie wiemy. Pyszna zupa z porów, których smak w zupach nam bardzo pasuje. Lekko zagęszczona serkiem topionym i śmietaną. Do tego można podać ulubione grzanki i gotowe.Składniki:3-4 pory2 cebule4 łyżki masła4 ...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Zupy
Bee gooss Kulinarnych
Nasz bigos to długa historia. Przepis tak naprawdę powstawał kilka miesięcy. Za każdym razem dodawaliśmy inne składniki i komponowaliśmy smak idealny dla nas. Bee gooss Kulinarnych najlepszy jest, gdy się go zapieka przez kilka dni. Wymaga to czasu i p...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania mięsne
,
Kuchnia regionalna
,
Zapiekanki
Kawowy sernik na herbatnikach
Serniczek do kawy, czy kawa do serniczka? Mały misz-masz i mamy trójkolorowy serniczek kawowy. Takie dwa w jednym dla Waszej i naszej przyjemności. Zachęcamy do wykonania i smakowania.Składniki:1 kg sera białego mielonego z wiaderka5 ...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Desery
,
Ciasta
Saltimbocca z dorsza na polencie z cukinią
Dzisiaj na tapetę wzięliśmy dorsza, a dokładnie filet z tej pysznej ryby. Nie chcieliśmy oczywistej paniery to obłożyliśmy ją szynką parmeńską. Do tego podsmażana cukinia i polenta, danie mistrzowskie. Potrawa włoska, a przypadnie polskim smakosz...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Kuchnie Świata
,
Ryby
Jarzynowa zupa z kluseczkami
Jarzynowa zupę każdy zna no i przeważnie każdy lubi. Ale ile można jeść taka samą zupę? Śpieszymy z pomocą i po pierwsze dodajemy do niej nieco mięska z kurczaka, a po drugie malutkie, okrągłe kluseczki, z mąka kukurydzianą, własnej roboty. Kilka zmian...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Zupy
←
Poprzednia
13
14
15
16
17
Następna
→