Są takie rzeczy, które gdy zobaczę powodują u mnie radość dziecka. Są to m.in. kwiaty cukinii (sama nie wiem dlaczego, nie są przecież aż tak spektakularne w smaku), rydze ( pyszne jak każde grzyby!), byczki ( pyszne ryby!) a także czosnek niedźwiedzi. Tak też zareagowałam i tym razem. Pierwszy raz kupiłam nie w pęczku, a sprzedawany na kilogramy. Świeży, młody – idealny! Idealny na śniadanie, jako składnik pasty do chleba :)
Zobacz, co jeszcze można zrobić z czosnku niedźwiedziego.
Tym razem radość była podwójna, bo po ugotowaniu jajek okazało się, że wszystkie mają podwójne żółtka :)
Składniki:
- 3 jajka
- pęczek czosnku niedźwiedziego (ok. 20g)
- 2 łyżki majonezu
- sól
Sposób przygotowania:
- Ugotuj jajka na twardo. Ostudź.
- Czosnek umyj, osusz, posiekaj. Zblenduj razem z majonezem.
- Jajka posiekaj, wymieszaj z majonezem i z czosnkiem niedźwiedzim. Dopraw solą.
- Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim smakuje wyśmienicie na chlebie, najbardziej lubię na żytnim.