To danie w całości przygotował mój syn Artur. Ja tylko spisywałam co wszystko dodawał i jak to robił. Było pyszne, nie mogliśmy przestać jeść. jest to duża porcja,Pięć dorosłych osób naje się do syta.

Krewetki umyć i dokładnie odcedzić, mule umyć za pomocą drapaka. Jeśli któraś muszelka będzie otwarta to puknij w muszelkę. Jeśli się zamknie to oznacza że jest dobra, ale gdyby się nie zamknęła to należy ją wyrzucić. Homara umyć i osuszyć, przegrzebki również umyć i osuszyć. Skropić owoce morza sokiem z cytryny.

Na patelnię dodać masło i oliwę, rozgrzać. Wrzucić pokrojone drobno ząbki czosnku i połowę posiekanej natki pietruszki. Pierwsze wrzucić krewetki i przegrzebki oraz homara. Smażyć 1 minutę. Zdjąć owoce morza z patelni, przykryć.
Do dużego garnka wlać masło z patelni i wrzucić mule. Przykryć garnek i podgrzewać, potrząsając garnkiem co jakiś czas. Mule muszą się otworzyć, oznacza to że są już gotowe.

Dodać pozostałe podsmażone owoce morza i dokładnie wymieszać. Obsypać pozostałą natką pietruszki.
Wyłożyć owoce morza na duży talerz i oblać powstałym sosem. Serwować z kawałkiem cytryny.

Cudne danie, dziękuje moim dzieciakom.