Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
w mojej kuchni
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
580
Kategorie
439
Prosta szybka salatka z tego co mamy w kuchni
Składniki 4 duże ziemniaki 8 jaj na twardo, posiekane 1 zielona papryka, pokrojona na małe kostki 1żółta cebula pokrojona na małe kostki 2 żebra selera siekane drobno majonez do smakusól i biały pieprz do smaku Wykonanie Ugotować w...
w mojej kuchni
Przystawka
,
SAŁATKA
Zdrowe buraki - salatka do sloikow i jako przekaska
Składniki3 kg buraki czerwone umyte ugotowane do miękkości,obranesok z kiszonych ogórków (na 3 kg buraków, sok z litrowego słoika kiszonych ogórków)2-3 łyżki miodu ,lub cukrusól i pieprz do sma...
w mojej kuchni
PRZETWORY
Ciastka-babeczki nadziewane
Składnikisyrop200g cukru 150g wodymasa - krem6 żółtek rozbełtanych jak na jajecznicę250ml świeżego mlekaszczypta soli 3 łyżki mąki pszennej -u mnie tortowa1 łyżeczka cynamonu½ cytryny skórka ciasto na wypełnienie forem...
w mojej kuchni
CIASTA
Golabki i gesty sos warzywny
Składnikiduża główka kapusty, ugotowana i podzielona na liście pęczek szczypiorku drobno pokrojony lub 1 cebula sól i pieprz do smaku 800-1000 gr mięsa – u mnie łopatka 1½ szklanki ryżu ciemnego 2-3 obrane marchewki 1 obrana pietruszka...
w mojej kuchni
OBIAD MIĘSNY
,
SOS
Salatka z ogorkow
Składniki1 kg ogórków obranych ze skórki pokrojonych w plastry2 marchewki obrane i pokrojone w plastry2 cebule obrane i pokrojone w plastry2 ząbki czosnku zmiażdżone-praska0,5 szklanki wody3/4 szklanki oleju1 łyżka soli1/2 szklanki octu tutaj3 duże...
w mojej kuchni
PRZETWORY
Sałatka z fasoli i ogórków
Składniki2 kg ogórków2 kg fasolki szparagowej1 kg cebuli2 łyżki soliZalewa1/2 szklanki octu1/2 szklanki cukru1 szklanka oleju3 małe słoiki koncentratu pomidorowego ( u mnie 200g)WykonanieOgórki obrać ,pokroić w grubsze plastry,posypać dwiema łyżkami s...
w mojej kuchni
PRZETWORY
MALINOWY dżem bez pestek
Składniki:2 kg świeżych malin1/2 kg cukru10 g pektynyWykonanieMaliny przebieramy, delikatnie płuczemy i osuszamy na papierowym ręczniku Oczyszczone maliny zasypujemy cukrem i pozostawiamy na 3-4 godziny ,aż puszczą sok.Doprowadzamy do wrzenia i gotuje...
w mojej kuchni
PRZETWORY
Nadziewana cukinia
Składniki2 cukinia 2-3 szklanki warzyw mrożonych blanszowanych 1szklanka ,lub więcej ulubionego sera startego żółtego sól i pieprz do smaku koperek zielony WykonanieJest to świetny sposób na wykorzystanie cukinii przez cały rok, ale szczegó...
w mojej kuchni
OBIAD BEZMIĘSNY
,
WARZYWA
Sos z kurek-grzyby
Składniki300-400 gr. kurek(grzyby)1 łyżka oliwa 200gr. kremówkiszklanka rosołu (warzywny lub na mięsie 2 ziele angielskie Sól i pieprz do smaku 1 liść laurowy 1 cebula koperek zielonyWykonanieGrzyby umyć i obgotować w wodzie ,odcedzić .P...
w mojej kuchni
SOS
Trawa pszeniczna z sałatą i imbirem
SOK &nb...
w mojej kuchni
SOK
12 godzin -ogórki na sucho --- 12 ore- cetrioli vacanze
Składniki 500g ogórków,1/2 łyżki soli, kawałek chrzanu1mala główka czosnku nie obranego ,przeciętego na półworek strunowygałązka kopru z nasionamiew. liść chrzanu WykonanieUmyte ogórki włożyć do woreczka .Dodac sól,koper,chrzan i czosnek....
w mojej kuchni
PRZETWORY
Chleb z chia-szałwią hiszpańską=== chia-pane con salvia spagnolo
Składniki na 2 chlebki: &nbs...
w mojej kuchni
Chleb
Chleb pszenno żytni na zakwasie
chrupiąca skórka i mięciutkie wnętrze. Wieczorem 1-2 łyżki dokarmionego 12 godzin wcześniej zakwasu 150 g mąki żytniej (najl...
w mojej kuchni
Chleb
Miętowo-czekoladowe serniczki
Składniki na 14-15 serniczków: Spód 150-200g pokruszonych herbatników Ser450g twarogu president,lub innego zmielonegopół szkl. kwaśnej gęste...
w mojej kuchni
CIASTA
,
DESER
Pyszna pasta jajeczna
Pasta jajeczna wg Gessler Składniki:4 jaja 2 łyżeczki musztardy pęczek koperku szczypiorek łyżeczka curry pół łyżeczki ostrej papryki 2 łyżki majonezu 2 łyżki masła sól, pieprz WykonanieJaja ugotować na twardo. Zioła drobno posie...
w mojej kuchni
Wiśnie z kardamonem
Skladniki1, 25 kg. dojrzałych wiśni - ok. 300g. cukru10 ziaren kardamonu zielonego WykonanieWiśnie myjemy i drylujemy. zasypujemy je ok.0,5 szklanki cukru i zostawiamy na noc.Powstały sok odcedzamy do garnka, wsypujemy do niego cukier w proporcji:0,...
w mojej kuchni
PRZETWORY
,
Owoce
←
Poprzednia
10
11
12
13
14
Następna
→