Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Naleśniki z masą migdałową według przepisu z 1914 roku
Kuchenny Kredens
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
121
Kategorie
133
Naleśniki z masą migdałową według przepisu z 1914 roku
Nie od dziś wiadomo, że kiedy człowiek nie ma pomysłu lub składników pod ręką na większe gotowanie, sięga zazwyczaj do sprawdzonego asortymentu potraw podstawowych. Jak na złość najlepiej sprawdzają się do tego celu wszelkie zupełnie niedietetyczne dan...
Kuchenny Kredens
18 sie 17
Desery
,
Dania główne
,
Dania jarskie
,
Śniadania
,
Dania mączne
Dania główne
29 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Kuchenny Kredens
Bo dom zaczyna sie w kuchni!
121
133
Polecane przepisy
Galette des rois – czyli francuskie ciasto z masą migdałową
Być może nie wiedzieliście, ale we Francji z okazji Święta Trzech Króli piecze się tradycyjne ciasto, składające się z ciasta francuskiego z pyszną masą migdałową bomba kaloryczna, ale raz w roku można sobie pozwolić
Inspiracje Kulinarne
Ciasto francuskie
Naleśniki z masą migdałową według przepisu z 1914 roku
Nie od dziś wiadomo, że kiedy człowiek nie ma pomysłu lub składników pod ręką na większe gotowanie, sięga zazwyczaj do sprawdzonego asortymentu potraw podstawowych. Jak na złość najlepiej sprawdzają się do tego celu wszelkie zupełnie niedietetyczne dan...
Kuchenny Kredens
Desery
,
Dania główne
,
Dania jarskie
,
Śniadania
,
Dania mączne
Dziki czosnek, makaron, sos . Fettuccine Alfredo czyli wytworna prostota!
Alfredo di Lelio, kucharz i właściciel restauracji Alfredo na Via della Scrofa w Rzymie w 1914 roku zrobił pyszne danie dla swojej żony, która będąc w ciąży miała problem z nudnościami. Okazało się ono tak dobre, że szybko wprowadził je do menu ...
Kuchennymi drzwiami
Bez mięsa
,
Sery
,
Sosy
,
Kuchnia włoska
,
Makaron
,
Bez kategorii
Dziki czosnek, makaron, sos . Fettuccine Alfredo czyli wytworna prostota!
Alfredo di Lelio, kucharz i właściciel restauracji Alfredo na Via della Scrofa w Rzymie w 1914 roku zrobił pyszne danie dla swojej żony, która będąc w ciąży miała problem z nudnościami. Okazało się ono tak dobre, że szybko wprowadził je do menu ...
Kuchennymi drzwiami
Bez mięsa
,
Sery
,
Sosy
,
Kuchnia włoska
Naleśniki z serem
Dzisiaj piątek więc zapraszam na naleśniki z serem. Takie jakie robiło się u mnie w domu czyli przysmażone na masełku. Smak dzieciństwa. Same naleśniki przygotowałam według mojego przepisu na idealne naleśniki. PychotkaPrzygotować ciasto i usmażyć nale...
Cukiernia Pychotki
Obiad
,
Naleśniki
Pieczone jabłka nadziewane turronem (kremem migdałowym)
Każdy ma swój ulubiony przepis na pieczone jabłka, ja przepadam za tradycyjnym z konfiturą, cynamonem i odrobiną masła. W Hiszpanii pieczone jabłka też są popularne, ale bardziej od M...
comidas y vinos
Cukier
,
Deser
,
Migdały
,
Turron
,
Jabłka pieczone
Ciasto królewskie – na Święto Trzech Króli
W książce Dzieci z Bullerdyn jest opisana tradycja zapiekania migdała w cieście. Kto znalazł migdał, zostawał Migdałową Królową lub Migdałowym... Czytaj dalej
Napiecyku | Napiecyku
Co na śniadanie ?
,
Na drożdżach
Koshari
Nad drugą, a do niedawna nad pierwszą co do długości rzeką jest sobie takie państwo jak Egipt. Każdy słyszał pewnie o zbudowanych tam piramidach, które były doskonałym źródłem budulca dla ludności miejscowej, a skarby tam zgromadzone zasiliły zbiory mu...
Kryzysowa Książka Kucharska
Makaron
,
Ryż
,
Koncentrat pomidorowy
,
Soczewica
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone