Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Jak umyć mocno przypalony garnek lub rondel emaliowany.
Przepisy i porady kulinarne
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
806
Kategorie
40
Jak umyć mocno przypalony garnek lub rondel emaliowany.
Gdy przypali nam się garnek lub rondel emaliowany trzeba wlać do niego ciepłą , osoloną wodę i odstawić na kilka godzin, aby spalenizna odmokła. Następnie wodę zagotowujemy, wylewamy, a naczynie dokładnie myjemy.Tak namoczona spaleniz...
Przepisy i porady kulinarne
12 mar 15
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
151 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Przepisy i porady kulinarne
Zostań mistrzem w swojej kuchni :-)
806
40
Polecane przepisy
Jak wyczyścić przypalony garnek? – 5 sposobów
Przypalenie garnka prędzej czy później przytrafi się każdemu, nawet jeśli macie bardzo porządne garnki. I to właśnie przytrafiło się mi ostatnio, gdy robiłam konfitury. Po prostu po rozlaniu zawartości garnka do słoików, zapomniałam wyłączyć palnik. I ...
Madame Edith
Brownie z popcornem w solonym karmelu
Pluchę, zimno i szarość jesiennych dni można polubić. Jak ? Ano piekąc i jedząc czekoladowe ciasta. To cudowna wymówka na spożywane kalorie. Bo przecież nie chcemy by dopadła nas chandra, zły humor i bylejakość dnia. Porcja cze...
Kolorowo - torcikowo
Ciasto
,
Czekolada
,
Brownie
,
Ciasto czekoladowe
Przypalony garnek? Poznaj proste i sprawdzone sposoby na pozbycie się tego problemu!
Komu z nas nie zdarza się od czasu do czasu przypalić garnka? Na szczęście, istnieje szereg sprawdzonych, domowych sposób na wyczyszczenie naczynia. Poznaj metody na pozbycie się problemu i nie martw się więcej, gdy w kuchni coś pójdzie nie po twojej m...
Moja smaczna kuchnia
Styl życia
Nie wlewaj zimnej wody do gorącego emaliowanego garnka czy rondla !
Aby emaliowany garnek czy rondel długo nam służył pamiętaj o tym, aby do gorącego naczynia nie wlewać zimnej wody, ponieważ wtedy emalia może popękać lub odprysnąć ! &n...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Jak usmażyć idealne jajko sadzone?
Najprostsze rzeczy w kuchni często bywają najtrudniejsze. Ja przez długi czas miałam poważny problem z usmażeniem jajka sadzonego. Ścinałam za mocno żółtko bądź przebijało mi się ono i wychodziła słabo roztrzepana jajecznica. Długo szukałam techniki sm...
Emaliowany Czajnik
Gotowanie
,
Pomysł na śniadanie
,
Jajka
5 rad / sól
Sól jest podstawową przyprawą używaną w naszej kuchni. Ciężko sobie wyobrazić smak potraw bez jej użycia. Dla większości ludzi byłyby one z pewnością nie do przełknięcia. Jednak nie było tak zawsze. Niegdyś sól nie była powszechna tak jak dzisiaj – wrę...
Malinowo w kuchni
Porady
Jak umyć mocno przypalony garnek lub rondel emaliowany.
Gdy przypali nam się garnek lub rondel emaliowany trzeba wlać do niego ciepłą , osoloną wodę i odstawić na kilka godzin, aby spalenizna odmokła. Następnie wodę zagotowujemy, wylewamy, a naczynie dokładnie myjemy.Tak namoczona spaleniz...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Stek z tuńczyka z ratatouille
Ratatouille to chyba każdemu znane danie. Jest to właściwie przystawka, choć czasem bywa podawana również jako danie główne. Co więcej wersja z drobno pokrojonymi warzywami wykorzystywana jest jako farsz do naleśników i omletówRatatouille pochodzi z te...
Facet Na Talerzu
Kuchnia europejska
,
Obiad
,
Cukinia
,
Papryka
,
Bakłażan
,
Kuchnia francuska
,
Warzywa
Podpowiedzi wyszukiwań
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym