Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Przepisy i porady kulinarne
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
806
Kategorie
40
Schab z ziemniakami i kolendrą.
Składniki :1,20 kg schabu bez kości1 kg ziemniaków1 łyżka całych nasion kolendry4 ząbki czosnku1 mała ostra papryczkamielony kmineksólpieprz czarny mielonyolejzielona natka pietruszki do dekoracjiSposób wykonania :Czosnek drobno posiekaj, wsyp do...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Szarlotka z miodem i migdałami.
Składniki :Ciasto na spód :2 szklanki mąkikostka masła3/4 szklanki cukru kryształu1 duże jajkoMasa jabłkowa :2 kg jabłek5 dkg masła5 dkg cukru10 dkg rodzyneksok z połowy cytryny1 budyń o smaku śmietankowymłyżka mąki ziemniaczanejmała płaska łyżeczka cy...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Co zrobić, aby duszone mięso wołowe było bardziej miękkie.
Mięso wołowe będzie bardziej miękkie, gdy podczas duszenia podlejemy je kieliszkiem koniaku. Pozdrawiam gorąco !
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Jak rozpoznać wiek mięsa wołowego.
Wiek mięsa wołowego można rozpoznać po jego wyglądzie, kolorze. Młoda wołowina ma kolor jasnoczerwony, natomiast stara wołowina będzie miała kolor ciemno czerwony. Czyli im starsza jest wołowina, tym kolor mięsa będzie bardziej ciemnoczerwony.&nb...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Deska do krojenia - jak zapewnić jej czystość.
Trzeba pamiętać, aby czosnek, cebulę , szczypiorek, pory kroić tylko na jednej stronie deski.Plastikowa deska do krojenia szybciej tępi noże, warto więc używać deski drewnianej.Deskę do krojenia myjemy zaraz po jej użyciu ciepłą...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Kiedy najlepiej solić gotowaną brukselkę.
Brukselkę najlepiej jest solić dopiero po ugotowaniu lub pod sam koniec gotowania, by nie straciła pięknego zielonego koloru. Pozdrawiam gorą...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Udka pieczone w sosie śmietanowo - cebulowym.
Składniki :4-5 udek z kurczaka majeraneksólpieprz czarny mielonyprzyprawa do kurczakaolej do smażenia Sos śmietanowo - cebulowy :1 szklanka śmietany 18 %2 średnie cebulesólpieprz mielonykilka ziarenek pieprzu całegoolejSposób wykonania :Udka gotu...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Przepis i sposób wykonania pysznych domowych makowców.
Na filmie poniżej znajdziesz przepis, oraz sposób wykonania pysznych domowych makowców. Życzę smacznego !
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Jak odróżnić jajko ugotowane od surowego.
Aby odróżnić jajko gotowane od surowego, trzeba zakręcić nim na stole. To jajko, które będzie się wolniej i nierównomiernie się kręcić, jest na pewno surowe. &n...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Lukier różowy do dekoracji ciast, ciasteczek.
Składniki :3 szklanki cukru pudru1 łyżeczka soku z buraków ćwikłowych2 łyżki nalewki lub wódki wiśniowej Sposób wykonania :Cukier puder wsyp do rondelka lub miseczki. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj wszystko razem. Gotowym lukrem ...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Polewa toffi do dekoracji ciast.
Składniki :15 dkg cukierków ''krówek''3/4 szklanki śmietany kremówkiSposób wykonania :Śmietanę wlej do małego rondelka. Krówki połam na kawałki, wsyp do śmietany. Rozpuść na małym ogniu, ciągle powoli mieszając. Letnią polewą oblej ciasto i pozos...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Jak długo parzyć wędzoną szynkę i boczek.
Na filmie poniżej dowiesz się jak długo należy parzyć wędzoną szynkę. Pozdrawiam gorąco !
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Klops w śmietanie.
Składniki :50 dkg mielonego mięsa wieprzowego1 jajko1/2 szklanki mleka1 czerstwa kajzerka2 łyżki posiekanego zielonego koperku1/2 szklanki śmietany1/2 łyżki mąkisólpieprz mielonySposób wykonania :Kajzerkę na moczyć w mleku, dokładnie odcisnąć, ze...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Ekspresowy sernik.
Składniki :1 kg białego sera12 dkg miękkiej margaryny lub masła1 szklanka cukru6 jajek1 łyżka mąki ziemniaczanej1 płaska łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowy10 dkg rodzynek lub skórki pomarańczowej kandyzowanej Sposób wykonan...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Co zrobić, aby wyschnięty żółty ser znów nadawał się do spożycia.
Wyschnięty żółty ser znów będzie świeży, jeśli zanurzymy go na kilka godzin w surowym ( nie gotowanym ) mleku. Następnie wyjmujemy ser z mleka i osuszamy. Gdy nam zostaną resztki żółtego sera możemy je wykorzystać na sos do spaghetti, rozta...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Co zrobić, aby ciasto drożdżowe nam pięknie wyrosło.
Rozczyn ciasta drożdżowego najlepiej nam wyrośnie na parapecie okna w cieple słońca. W chłodne dni lub w zimie gdy słońca jest niewiele miskę z ciastem możemy włożyć do naczynia z ciepłą wodą.Gdy już zrobimy drożdżówki, baby lub inne ...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
←
Poprzednia
47
48
49
50
51
Następna
→