Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Przepisy i porady kulinarne
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
806
Kategorie
40
W jakich naczyniach przechowywać mleko.
Mleko nie straci swoich wartości odżywczych, oraz nie zmieni swojego naturalnego smaku i zapachu , jeżeli będziemy go przechowywać w szklanych naczyniach, butelkach, a nie w plastikowych. &nbs...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Prześlij wideo życzenia dla swojej kochanej mamy.
Poniżej znajdziesz link do wideo życzeń z okazji Dnia Matki. Możesz wybrać sobie film i przesłać go swojej mamie. Możesz to zrobić np. za pomocą portali społecznościowych: Nasza Klasa, Facebook, Google + itp. Lub wyślij je pocztą elek...
Przepisy i porady kulinarne
A to ciekawe !
Tymianek z miodem na kaszel.
Składniki :1/3 szklanki świeżych liści tymianku1 szklanka płynnego naturalnego miodu1-2 łyżki czystej wódkiSposób wykonania :Tymianek utrzyj w moździerzu lub zmiksuj. Wlej wódkę, wymieszaj. Następnie wymieszaj dokładnie z miodem.Zażywaj 1 ł...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Co zrobić, aby świeża kapusta była smaczniejsza po ugotowaniu.
Kapusta będzie smaczniejsza, jeżeli podczas jej gotowania dodamy trochę cukru.Zachęcam wypróbować tę radę i stosować ją lub nie w zależności od osobistego smaku i gustu. &...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Jak łatwo obrać pomidory ze skórki.
Pomidory bardzo łatwo obierzemy ze skórki, jeżeli najpierw lekko natniemy górną część pomidora ostrym nożem na krzyż, a następnie na sitku polejemy go wrzątkiem przez kilka sekund. Teraz skórka praktycznie sama zejdzie nam z pomidora, wystarczy t...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Jak gotować ryż, aby nie przywarł ( przypalił ) nam do dna garnka.
Ryż nie przywrze do dna garnka , nie przypali się jeśli będziemy go gotować na małym ogniu. Pod dno garnka możemy podłożyć blaszkę , aby ogień nie stykał się bezpośrednio z dnem garnka. ...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Jak gotować ryż, aby nam się nie posklejał.
Ryż nie poskleja nam się podczas gotowania, gdy do wody dodamy odrobinę oleju, masła lub margaryny. Życzę smacznego !
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Truskawkowa owsianka na śniadanie.
Składniki :250 ml świeżego mleka ( 1 szklanka )1/2 szklanki płatków owsianych1 dojrzały banan1 szklanka truskawek ( mogą być mrożone )2 łyżeczki cukru ( opcjonalnie ) Sposób wykonania :Truskawki dokładnie umyj. Wszystkie składni...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Jak złagodzić ukąszenia przez owady.
Nagietek lekarskiNa filmie poniżej dowiesz się jak złagodzić miejsca po ukąszeniach przez owady ( komary, osy itp. ). Zapraszam do obejrzenia filmu. &...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Lecznicza nalewka z młodych pędów sosny na ból gardła i kaszel.
Składniki :około 0,5 l świeżo rozwiniętych pędów sosny1 l czystej wódki 45 %50 dkg cukru0,5 l wodySposób wykonania :Opłukane i osuszone pędy sosnowe ( zbieramy je w maju ) lekko rozgnieć, aby szybciej puściły sok. Wsyp do czystego słoja, zasyp cu...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Olejek gojący z nagietka na rany.
Składniki :1 szklanka świeżo zerwanych płatków nagietka1 szklanka oleju rzepakowegoSposób wykonania :Płatki nagietka wsyp do rondelka i zalej olejem. Rondelek wstaw do większego naczynia napełnionego wodą ( woda powinna sięgać do połowy wysokości...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Przeciwbólowa herbata z Glistnika ( jaskółcze ziele ).
Składniki :1 łyżeczka suszonego ziela glistnika1 szklanka wodySposób wykonania :Suszone ziele wsyp do małego garnuszka, zalej szklanką letniej wody, postaw na małym ogniu i gotuj przez 30 minut. Pij 1-2 łyżki herbaty 3 razy dziennie. Odwar łagodz...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Koktajl owocowy na poprawę trawienia.
Składniki :0,5 l jogurtu lub kefiru naturalnego2 dojrzałe owoce mango2 łyżki soku z limonkikawałek korzenia imbiru ( około 2 cm )2 łyżki naturalnego miodulistki świeżej mięty do dekoracjiSposób wykonania :Mango obierz ze skórki, usuń pestki, pokr...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Jak łatwo obrać migdały ze skórki.
Aby migdały można było łatwo obrać ze skórki, trzeba je zalać gorącą wodą i pozostawić w niej na około 10 minut.Po tym czasie przystępujemy do obierania naszych migdałów.&nbs...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Co zrobić, aby ciasto drożdżowe miało ładną złocistą barwę.
Pozdrawiam gorąco !
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Jak rozdzielić pozlepiane ze sobą bakalie np. rodzynki, daktyle, figi itp.
Aby łatwo można było rozdzielić pozlepiane ze sobą bakalie ( rodzynki, daktyle, figi itp. ), które chcemy dodać do naszych ciast, wystarczy włożyć je na kilka minut do lekko nagrzanego piekarnika, a następnie palcami je rozdzielić. Warto pa...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
←
Poprzednia
46
47
48
49
50
Następna
→