Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Kiedy najlepiej solić gotowaną brukselkę.
Przepisy i porady kulinarne
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
806
Kategorie
40
Kiedy najlepiej solić gotowaną brukselkę.
Brukselkę najlepiej jest solić dopiero po ugotowaniu lub pod sam koniec gotowania, by nie straciła pięknego zielonego koloru. Pozdrawiam gorą...
Przepisy i porady kulinarne
12 kwi 15
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
151 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Przepisy i porady kulinarne
Zostań mistrzem w swojej kuchni :-)
806
40
Polecane przepisy
Kiszona czerwona kapusta
Czy wiesz, że czerwona kapusta jest zdecydowanie bardziej wartościowa niż biała? A najlepiej jeść je zamiennie, różnorodność to jedna z 4 głównych zasad zdrowego odżywiania Surówka z czerwonej kapusty to jedna z ulubionych surówek w naszej rodzinie, a ...
Jak zdrowo żyć - odżywianie, aktywność fizyczna, rozwoju osobisty i finanse domowe
Przepisy
,
Surówki
Brukselka podsmażana na maśle
Uwielbiamy brukselkę w każdej postaci. Gotowaną w wodzie, podsmażaną czy podaną z bułką tartą. każda zyskuje nasze uwielbienie :) Dobrze przyrządzona brukselka jest chrupka, lekko słodkawa i da się ją pokochać :)Składniki:brukselkasólcukiermasło klarow...
kocham.. lubię.. gotuję..
Dodatki do obiadu
Podsmażana brukselka, z czosnkiem
Podając brukselkę do obiadu, zazwyczaj ją podsmażam. Dzięki temu brukselka bardzo zyskuje na smaku. Robi się troszkę bardziej kaloryczna, ale nie jemy jej tak często, aby to był problem. Dzisiejsza propozycja to podsmażona brukselka, doprawiona czosnki...
Smak mojego domu
Czosnek
,
Brukselka
Brukselka duszona z czerwoną cebulą i pestkami dyni
Lubiliście w dzieciństwie brukselkę? Ja nie znosiłam. Pamiętam ją głównie z zup jarzynowych ... rozgotowaną, burą i gorzką (takiej zresztą nienawidzę do dziś). Wtedy wydawało mi się, że to warzywo jest dla mnie stracone. Jednak, już w swojej kuch...
wegefaza
Wegańskie
,
Bezglutenowe
,
Dania główne
,
Brukselka
Karmelizowana brukselka z żurawiną
Brukselka ma naprawdę przerąbane – niecierpią jej dzieci, unikają nastolatki, kręcą na nią nosem mamy, a babcie rozgotowują i serwują z bułką tartą.Tymczasem ta mała, śmierdząca kapustka może smakować wspaniale i stać się rodzinnym pupilem, trzeb...
jadłonomia · roślinne przepisy
Bezglutenowe
,
Przystawki
Panna Cotta
Panna Cotta to klasyczny włoski deser a do tego bardzo prosty w wykonaniu Panna Cotta oznacza gotowaną śmietankę. Deser jest bardzo kremowy a wanilia nadaje mu niebywałego smaku. Najlepiej podawać deser z sezonowymi owocami. U mnie w ...
Simon COOKs
Notes
,
Na słodko
,
Cztery strony świata
,
Deser
,
Prodotto Italiano
,
Italy
,
Wanilia
,
Kremówka
,
Panna Cotta
,
Deser mleczny
,
Kuchnia włoska
Kiedy najlepiej solić gotowaną brukselkę.
Brukselkę najlepiej jest solić dopiero po ugotowaniu lub pod sam koniec gotowania, by nie straciła pięknego zielonego koloru. Pozdrawiam gorą...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Zapiekana brukselka pod chrupiąca posypką
Wiele osób nie lubi brukselki, a wystarczy ją odpowiednio przygotować i doprawić, aby była bardzo smaczna :). Kiedy byłam mała dostawałam brukselkę gotowaną jako dodatek do obiadu. Dużo bardziej podoba mi się jednak wersja pieczona z chrupiącą posypką....
Jest Smak
Zapiekanka
Podpowiedzi wyszukiwań
Ciasto drożdżowe z lodówki
Babka marmurkowa
Da
Zupa szczawiowa
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami