Lekkie, chrupiące gofry. Do ciasta dodałam odżywkę białkową, dzięki której gofry nabrały pięknego czekoladowego smaku i zapachu. Idealne na śniadanie jak i po treningu. Podałam je z moim ulubionym dżemem truskawkowym, ale możecie użyć bitej śmietany z owocami czy masła orzechowego.
- 2 jajka JajaCzachorowski
- 100g. mąki
- 2 miarki odżywki białkowej So Good Protein (smak czekolada z dodatkiem kawałków czekolady)
- ok.3/4 szkl. mleka
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Do miski wbić jajka, wsypać mąkę, odżywkę białkową i proszek do pieczenia. Wymieszać, następnie dodać mleko. Zmiksować na jednolitą masę. Piec kilka minut w gofrownicy. Ostudzić. Podawać z ulubionymi dodatkami np. dżemem, bitą śmietaną.