Cześć =) Bardzo lubię wątróbki drobiowe, więc postanowiłem je w ostatnich dniach zjeść.
W tym wpisie przedstawiam wątróbki drobiowe w wersji smażonej z cebulą, podane z kartoflami i ogórkiem kiszonym. Tak podane wątróbki drobiowe zjadłem w bydgoskiej restauracji "Bistro Gusto".
Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania wątróbek drobiowych w taki sposób, ponieważ naprawdę warto!
Potrzebne będą:
- 400 g wątróbki
- 1 duża cebula
- sól i pieprz
- mąka
- olej
Sposób wykonania:
1) Wątróbki oczyszczamy z białych elementów, myjemy, kroimy na kawałki i obtaczamy w mące.
2) Na osobnej patelni podsmażamy do zeszklenia podsmażoną cebulę.
3) Wątróbki smażymy przez około 10 minut. Podczas smażenia nakłuwamy je widelcem lub nożem oraz przyprawiamy solą i pieprzem.
4) Na 5 minut przed końcem smażenia dodajemy cebulę i wszystko dokładnie mieszamy.
Smacznego =)