Cześć =) W ostatnich dniach, w związku z rozpoczęciem Wielkiego Postu, przygotowałem trochę skromniejszą potrawę, a mianowicie wątróbki drobiowe.
W tej wersji przedstawiam wątróbki drobiowe w wersji smażonej z cebulą, podane z kartoflami i surówką z pomidora, ogórka kiszonego i cebuli.
Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania wątróbek drobiowych w taki sposób, ponieważ naprawdę warto!
Potrzebne będą:
- 400 g wątróbki
- 1 duża cebula
- ziemniaki
- sól i pieprz
- olej
Sposób wykonania:
1) Wątróbki, ziemniaki i cebulę kroimy w kostkę.
2) Następnie podsmażamy na patelni cebulę, mieszamy 2-3 minuty, a na końcu dodajemy wątróbkę i smażymy ok. 5 minut. Wszystko solimy i pieprzymy dość obficie.
3) Ziemniaki gotujemy osobno.
Smacznego =)