Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Zakwas zytni
Jedynka gotuje
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
43
Kategorie
14
Zakwas zytni
Zakwas, to nic innego jak sfermentowana mieszanina maki i wody wynaleziona juz w starozytnym Egipcie. Zrodlo kwasu mlekowego zbawiennego dla naszego ukladu trawiennego i calego organizmu. Pieczywo na zakwasie oprocz niepowtarzalnego zapachu i pysz...
Jedynka gotuje
10 wrz 15
Pieczywo
Pieczywo
12 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Jedynka gotuje
Niestety ten blog nie ma opisu
43
14
Polecane przepisy
Chleb żytni z melasą
Chleb żytni z melasą Zastanawiacie się jak upiec pyszny domowy chleb, jaki wybrać przepis, pomogę wam w tych dylematach! Na początek kilka słów o składnikach potrzebnych do upieczenia chleba żytniego, w tym przypadku chleba na zaczynie przygotowanym z ...
Sprawdzona Kuchnia
Zima
,
Jesień
,
Pieczywo
,
Chleb na zakwasie
,
Zakwas żytni
,
Melasa
Zakwas żytni.
Po długiej przerwie wróciłam do wypieku pieczywa, wiadomo od dawna, że najlepszy chleb jest na pachnącym zakwasie.I taki właśnie wychowałam- nic prostszego, kilka dni trochę ciepła aby mógł pracować i gotowe ☺Korzystałam z przepisuna zakwas żytni...
Kulinarny Zakątek AO12
Zakwas żytni
Chleb pszenno-orkiszowy na suchym zakwasie
Suchy zakwas żytni, to dobra alternatywa dla osób, które nie pieką chleba regularnie, a cenią chlebki na zakwasie. Suchy zakwas... Czytaj dalej
Napiecyku | Napiecyku
Pieczywo, pizze i tortille
Zakwas żytni do wypieku domowego chleba (hodowla zakwasu)
Jestem absolutnie zakręcona na punkcie domowego pieczywa. Do niedawna myślałam, że przygotowanie zakwasu do wypieku chleba w domowym zaciszu jest bardzo trudne nic bardziej mylnego. Potrzebujemy tylko dwóch składników i odrobiny cierpliwości. Z...
Zakątek Smaku
Przepisy
,
Pieczywo
,
Mąka żytnia
,
Woda
,
Zakwas
,
Zakwas do wypieku chleba
,
Domowe pieczywo
,
Domowy żytni zakwas
,
Hodowla domowego zakwasu
,
Jak przygtować zakwas?
,
żytni zakwas
Żytni chleb sodowy
Żytni chleb sodowy superszybki i superłatwy znaleziony w książce Jamiego Olivera Superfood na co dzień. Do jego przygotowania nie potrzebujemy ani drożdży ani zakwasu, jest bardzo pożywny, bogaty w błonnik i ważne składnik...
marta-gotuje.pl
Dania dla dzieci
,
Dania dla matek karmiących
,
Zdrowa żywność
,
Dania dietetyczne
,
Śniadania i kolacje
,
Dieta
,
Dodatki
,
Dieta matki karmiącej
,
Chleby i bułeczki
,
Chleb
,
Chleby
,
Dieta przepisy
,
Zdrowy chleb
,
Chleb domowy
,
Jamie oliver
,
Chleb żytni
,
Chleb na diecie
,
Fit chleb
,
Chleb bez wyrastania
,
Chleb jamie oliver
,
Chleb sodowy
,
Chleb wypieki
,
Chleb żytni sodowy
,
Super łatwy chleb
,
Super szybki chleb
,
Wypiek chleba
,
żytni chleb
Chleb wiejski
Koniec roku zbliża się wielkimi krokami i muszę przyznać, że moim największym tegorocznym, kulinarnym zaskoczeniem jest domowy wypiek chleba ; ) Wcześniej przechodziłam obok tego tematu obojętnie, obecnie mam już w planach przetestowanie kolejn...
marta-gotuje.pl
Śniadania i kolacje
,
Przepis
,
Chleby i bułeczki
,
Chleb
,
Chleby
,
Chleb na zakwasie
,
Chleb domowy
,
Zakwas
,
Zakwas żytni
,
Zakwas na chleb
,
Jak zrobić zakwas
,
Zakwas chlebowy
,
Chleb wiejski
,
Przepis na chleb
Chleb razowy na zakwasie – tatterowiec
Pieczenie chlebów na zakwasie mocno mnie ostatnio wciągnęło. Każdy kolejny wydaje mi się być smaczniejszy od poprzedniego, a tych których mam zamiar spróbować jest jeszcze bardzo wiele, więc możecie spodziewać się rozwinięcia tematyki pieczywa ...
marta-gotuje.pl
Śniadania i kolacje
,
Chleby i bułeczki
,
Chleb
,
Chleby
,
Domowy chleb
,
Domowa piekarnia
,
Chleb na zakwasie
,
Zdrowy chleb
,
Zakwas
,
Zakwas żytni
,
Chleb żytni
,
Zakwas chlebowy
,
Chleb razowy
,
Tatterowiec
,
Co zrobić z dużą ilością zakwasu
,
Jak zużyć zakwas
Żytni chleb radzieckiego żołnierza. Styczniowa piekarnia.
Nowy chleb w Nowym Roku.Żytni, prawdziwy. Jak prawdziwa jest każda chwila.Ciężki i gruboskórny. Dla cierpliwych, gdyż z każdym dniem mięknie odrobinę, by już po kilku dać się pokroić bez problemu w idealnie równe kromki. By cieszyć swą świeżością długo...
by bylo przyjemniej
śniadanko
,
Mączne
,
Pieczywo
,
Zdrowe
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone