Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Kiedy tracimy cenne składniki odżywcze i witaminy? Co tracimy poprzez długie smażenie czy przechowywanie w wodzie? Witamina A, B1, B2, C.
Iza tu gotuje
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
104
Kategorie
344
Kiedy tracimy cenne składniki odżywcze i witaminy? Co tracimy poprzez długie smażenie czy przechowywanie w wodzie? Witamina A, B1, B2, C.
Staramy się
odżywiać zdrowo
.
Kupujemy produkty
ekologiczne i lokalne
.
Gotowanie jest najczęściej wykorzystywaną formą obróbki cieplnej,
patelni używamy tylko czasami.
Chemiczne dodatki i konserwanty
(np.
Glutaminian sodu w popularnej Vegecie
) zastępujemy
domowymi mieszankami
przypraw i ziół (Sprawdź w pełni
ekologiczną, robioną przez Nas ręcznie domową vegetę
Tutaj
tylko w tej chwili w obniżonej cenie!).
Ale czy
na pewno znacie
podstawowe
zasady
zachowania wszystkich
cennych składników odżywczych i witamin?
Czy wiecie w jakich warunkach dochodzi do strat Witaminy C ?
Kiedy tracimy składniki mineralne?
Witamina A, Witamina B1, Witamina B2, Witamina C.
Jeśli
nie chcesz stracić kolejnych ciekawych
wpisów po prostu kliknij
Lubię To
na
Facebook'u.
Tutaj Kliknij.
Pozwoliłam sobie przygotować dla Was
tabelkę - zestawienie istotnych składników surowców i warunków w jakich je tracimy.
W związku z otwarciem
Naszego Mini Sklepiku Organic Farm
, zapraszamy serdecznie do odwiedzin i zakupów.
Produkty, które oferujemy to
najwyższej jakości,
w 100% ekologiczne,
wykonane i zapakowane
w warunkach domowych wyroby.
Oferujemy także
indywidualne, długofalowe wsparcie Specjalisty Dietetyka
w procesie odchudzania. (Na otwarcie również w obniżonej cenie).
Preferujemy
slowlife
(to
nie allegro
gdzie jest 1000 identycznych produktów
made in China
),
każdy klient jest dla nas ważny i niepowtarzalny.
A
każdy produkt jest przygotowywany indywidualnie
.
Na wszystkie pytania chętnie odpowiemy, zapraszam do zakładki
Kontakt.
Życzymy Udanych Zakupów!
Iza tu gotuje
02 cze 15
Ekologiczna Rodzina
,
Naturalne Lekarstwa
,
Witamina C
,
ABC Gotowania
,
Witamina A
,
Witamina B1
,
Witamina B2
ABC Gotowania
1 przepisów
Polecane przepisy
Kiełki – najlepszy zastrzyk energii na wiosnę
Od wieków kiełki uważano za źródło zdrowych i leczniczych właściwości. Dzisiaj nie są już domeną tylko diety wegetariańskiej i możemy kupić je w wielu sklepach spożywczych. Ich życiodajna siła i niezwykłe właściwości potrzebne są zwłaszcza w okresie p...
Alergia pokarmowa
Baza wiedzy
,
Nietolerancja i alergia
,
Porady
,
Kiełki
,
Kiełki dla alergika
,
Naturalna suplementacja
Spirulina – Tony Białka – A Co Chodzi?
Spirulina to mikroalga o znacznej zawartości rewelacyjnie przyswajalnego białka. Wielu twierdzi, że dużo lepiej przyswajalnego niż w mięsie. Dlatego, że podczas pieczenia czy też gotowania mięsa, białko zostaje niszczone. Natomiast te w spiruline spoży...
Bezgrzeszna Rozpusta - Jedz pysznie i świadomie » Bezgrzeszna Rozpusta - Jedz pysznie i świadomie
PRZEPISY
,
SPIŻARNIA
,
Spirulina
,
Spirulina superjedzenie
,
Właściwości spiruliny
Zapiekane patisony ze szpinakiem
PATISONY cenione są w kuchni przede wszystkim za swój delikatny smak i aromat. W jego jasnokremowym miąższu kryją się rozmaite cenne składniki odżywcze: witaminy (C, B1, B2), karoten oraz wapń, fosfor, magnez i żelazo. Z patisonów przygotować...
Simon COOKs
Notes
,
Zielono mi
,
Jesienne inspiracje
,
Szpinak
,
Dynia
,
Parmezan
,
Patisony
Superprodukt tygodnia - borówki
Borówki od dawna cenione są za swoje właściwości lecznicze przez ludzi mieszkających na terenach jej naturalnego występowania. Uważano, że owoce mają magiczne moce i poprzez nie mają działanie przeciwbólowe i łagodzące kaszel. Borówka otrzymała uzna...
ZIELONA KUCHNIA ZDROWIA
Odchudzanie z koktajlami.Koktajl truskawkowo - arbuzowy
Zgodnie z obietnicą dzisiaj kolejny koktajl owocowy. Truskawki oraz arbuz i żadnego dosładzania. Koktajl ze świeżych truskawek i arbuza jest bardzo orzeźwiający.Arbuz:Mało kaloryczny i w 92% składający się z wody, oprócz tego zawiera kwas jabłkow...
W kuchennym oknie Ewy
Desery
,
Na zdrowie
,
Koktajle
Kiedy tracimy cenne składniki odżywcze i witaminy? Co tracimy poprzez długie smażenie czy przechowywanie w wodzie? Witamina A, B1, B2, C.
Staramy się odżywiać zdrowo.Kupujemy produkty ekologiczne i lokalne.Gotowanie jest najczęściej wykorzystywaną formą obróbki cieplnej, patelni używamy tylko czasami.Chemiczne dodatki i konserwanty (np. Glutaminian sodu w popularnej Veg...
Iza Gotuje Strefa Zdrowia
Ekologiczna Rodzina
,
Naturalne Lekarstwa
,
Witamina C
,
ABC Gotowania
,
Witamina A
,
Witamina B1
,
Witamina B2
Kiedy tracimy cenne składniki odżywcze i witaminy? Co tracimy poprzez długie smażenie czy przechowywanie w wodzie? Witamina A, B1, B2, C.
Staramy się odżywiać zdrowo.Kupujemy produkty ekologiczne i lokalne.Gotowanie jest najczęściej wykorzystywaną formą obróbki cieplnej, patelni używamy tylko czasami.Chemiczne dodatki i konserwanty (np. Glutaminian sodu w popularnej Veg...
Iza tu gotuje
Ekologiczna Rodzina
,
Naturalne Lekarstwa
,
Witamina C
,
ABC Gotowania
,
Witamina A
,
Witamina B1
,
Witamina B2
O tym jak witaminy z grupy B wpływają na jakość naszego życia i zdrowia! cz.1
Witaminy z grupy B to składniki o kluczowym znaczeniu dla wielu funkcji życiowych organizmu ludzkiego. Są niezbędne dla zachowania zdrowia i urody, biorą udział w utrzymaniu prawidłowych funkcji układu nerwowego.Odgrywają ważną rolę w funkc...
Wiki Rose >>blog
Zdrowie
,
Witaminy
,
Calivita
,
Hity CaliVity
,
Witamina B
,
Niacyna
,
Ryboflawina
,
Tiamina
Podpowiedzi wyszukiwań
Sernik nowojorski
Kurczak po koreańsku
Z pianką budyniową
Pie czeńi perliczki
łatwy sos
Batony raw
Chleb farmerski z automatu
Chleb farmerski