W tygodniu zazwyczaj czasu na gotowanie mniej, więc na szybko zrobiłam ostatnio taką pastę :-)
Składniki:
2 duże czerwone papryki
pół szklanki kaszy jaglanej
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na ćwiartki. Układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i wkładamy do piekarnika na ok. 15 min.
W czasie kiedy papryki się pieką gotujemy kaszę jaglaną (w osolonej wodzie).
Przestudzone papryki pozbawiamy skóry (po upieczeniu ładnie odchodzi). Kaszę, paprykę i drobno posiekany czosnek umieszczamy w naczyniu, wszystko razem miksujemy przy pomocy blendera ręcznego. Nie koniecznie na gładką masę ;-) Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
Smacznego <3