Koniecznie musicie wypróbować ten przepis. Delikatna zupa z przepyszną kapustą i ryżem. Smak podkręca chilli chipotle wędzone od Skworcu
Składniki
350 g wołowiny5 cm korzenia imbiru2 łyżki oleju1 cebula4 ząbki czosnku1 kora cynamonu1 gwiazdka anyżu1/2 łyżeczki chilli chipotle wędzone100 g ryżu3 główki kapusty pak choisól, pieprz
Przygotowanie
Mięso kroimy na 2-3 mm plastry.
W garnku rozgrzewamy olej. Dodajemy posiekaną cebulę, korę cynamonu, anyż i smażymy razem około 5 min, często mieszając.
Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek oraz imbir, chilli i chwilę razem smażymy.
Całość zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy, , doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 40 min, do momentu kiedy mięso zmięknie.
Do zupy dodajemy pokrojoną kapustę oraz ryż i gotujemy do jego miękkości.
Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem.