Pada deszcz... Jakoś smutno się robi, gdy taka pogoda za oknem. Miały być placki, ale pogoda zniechęciła. Do szkoły dopiero na 12.30 (zasługa maturzystów), ale nie będę leniuchować, tylko biorę się za robienie o tego dżemiku.
|
waniliowo-cukiniowo-bnanowe płatki ryżowe w słoiczku po dżemie z czarnej porzeczki z domowym masłem orzechowym |
Przepis:
-4 łyżki płatków ryżowych
-spory kawałek cukinii
-mocno dojrzały banan
-opcjonalnie słodzidło (jeśli za mało słodkie)
-mielona wanilia
-szklanka mleko
Płatki gotujemy na mleku. Cukinię ścieram na tarce o grubych oczkach i dodaję do gotujących się płatków. Dodaję rozgniecionego banana, wanilię i słodzą. Gotuję do gęstości, cały czas mieszając.
MATURZYŚCI!!!
Mocno trzymam dzisiaj za Was kciuki w tym najważniejszym dniu w Waszym życiu. Wszyscy jesteście dobrze przygotowani do tego egzaminu. I nawet jeśli dzisiaj piszcie polski- O ZGROZO!; każdy zda go na 100% :D
Trzymajcie się i niech moc będzie z Wami ! :*
Połamania długopisów ;)
Miłego dnia!
Zuzu*