Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
KOUGLOF czyli babka z Alzacji
Est-Ouest
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
370
Kategorie
41
KOUGLOF czyli babka z Alzacji
Pomimo choroby i tony lekow, upieklam dzisiaj alzacka babke dla mojej rodzinki!Pierwsze wzmianki o tym ciescie pochodza z XIX wieku. Nazwa kougelhopf oznacza wysoka forme na babke z dziura posrodku. Najslynniejsze formy sa recznie malowane i kami...
Est-Ouest
12 sty 19
Ciasta - Gâteaux
,
ZIMA/HIVER
Ciasta - Gâteaux
68 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Est-Ouest
Niestety ten blog nie ma opisu
370
41
Polecane przepisy
Babka piaskowa
Babka piaskowa to nieodzowny element Świąt Wielkanocnych. Szybka i łatwa w przygotowaniu, oraz pyszna w smaku. Ideał Artykuł Babka piaskowa pochodzi z serwisu .
NiePieprz - przepisy kulinarne
Na słodko
,
Desery
,
Wielkanoc
BABKA KISIELOWA, BABKA Z JABŁKAMI I BABKA MAJONEZOWA – TRZY NAJLEPSZE PRZEPISY
BABKA KISIELOWA, BABKA Z JABŁKAMI I BABKA MAJONEZOWA od tygodnia dostaję bardzo dużo pytań o przepisy na babki
Przepisy Joli
Cukier
,
Mąka
,
Jabłka
,
Majonez
,
Babki
Babka cytrynowa z kisielem
Babka cytrynowa z kisielem o intensywnym smaku i aromacie cytryny. Wilgotna, puszysta babka doskonaa w wita wielkanocne. Przepis prosty Post Babka cytrynowa z kisielem pojawił się poraz pierwszy w I Love Bake.
I Love Bake
Mleko
,
Babki
,
Wielkanoc
,
Cytryna
,
Kisiel
Babka z jaj z serem
Babka z jaj z serem to oczywiście Śniadanie z jajem, – czyli niedzielna tradycja jedzenia jajek na śniadanie. Gdy powiedziałam najstarszemu chłopakowi, że będzie babka z jaj zapytał, od kiedy to ciasta jadamy na śniadanie? Nazwa przepisu jest bar...
Magiczny Garnek
Śniadanie z jajem
,
Babka z jajek
,
Jajeczna babka
Panettone – świąteczna włoska babka
Półtora kilograma żywej wagi. Wielki, rumiany bochenek, którego zapach rozszedł się po domu z prędkością światła w momencie otwarcia piekarnika. Piękny, wielki, ciężki. Pełen rodzynek i skórki pomarańczowej. Lśniący wypiek o bujnych kształtach wyrósł j...
Madame Edith
Babka sezamowa z tahini
Smaczna, miękka w środku i chrupiąca na wierzchu babka sezamowa z tahini, czyli z pastą z ziaren sezamu. Babeczka utrzymuje swój zapach i świeżość przez kilka dni. Co do tahini, jeśli jeszcze nie mieliście z nią do czynienia, to polecam przygotować tak...
Najsmaczniejsze.pl
Ciasta i ciasteczka
,
~ Kuchnia na Wielkanoc
,
Wielkanoc
,
Sezam
,
Tahini
,
Babka
Quiche czy tarta?
Tarta i quiche (czyt. kisz) to podobnie wyglądające dania wywodzące się z kuchni francuskiej, które często są ze sobą mylone. Jedno i drugie to najczęściej kruchy placek wypełniony nadzieniem, podawany na ciepło lub zimno. Jaka jest w takim razie różni...
BORN TO COOK
Ciekawostki kulinarne
,
Quiche
,
Tarta
BAKING: Kouglof from Ladurée
Kouglof to babka z ciasta brioche pieczona od czasów średniowiecza na terenach Alzacji, Luksemburga, Szwajcarii, Flandrii, części Niemiec czy Lotaryngii. Znalazłam dwie legendy na jej temat. Jedna z nich wiąże się z miastem Ribeauvillé i głosi, ż...
Coffee with Martina
BAKING
Podpowiedzi wyszukiwań
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym