Dziś przyszła ochota na mała wyżerkę, niby nic wielkiego ale jak bardzo cieszy osobę na "głodzie"Natura tkwi nie tylko w rybie, naturą obdarzono również Vegetę znaną mi z dzieciństwa, z babcinego słoja o którą strasznie babcia dbała i oszczędzała bo ni...
Śledziowy tatar jest wspaniałą przystawką – zdecydowany smak, lekka konsystencja i piękny wygląd – to jego atuty. Do jego przygotowania Przeczytaj cały artykuł
Artykuł spanŚledziowy tatar/span pochodzi z serwisu My ...
Tradycyjny tatar z wołowiny to przystawka, którą jedni kochają, a inni są jej zdecydowanymi przeciwnikami. Mi jest bezwątpienia bliżej do tej drugej grupy, ale rybna wersja z wędzonego na zimno łososia to jest to co w stu procentach aprobuje moje podni...
Kawałek surowego łososia, dwie średniej wielkości szalotki, nieco szczypiorku, piękne, zielone, dojrzałe awokado, odrobina sosu sojowego i kilka tajnych składników dla podkręcenia smaku to właśnie potrzeba, by zrobić fajne, szybkie i le...
Ta przystawka powstała dzięki przypadkowo spotkanej Pani w supermarkecie, która widząc, że wybieram awokado zapytała mnie czy robię z niego "tatara". Do tej pory nie robiłam, a że nie jadam wołowego chętnie na kolejną wersję, po śledziowej, przystałam....
Polska śledziem stoi! Każde święta, imieniny, urodziny i inne okoliczności przyrody wymagają śledzika. W formie dowolnej. Sławetne powiedzenie, że „rybka lubi pływać” zawsze wiąże się z pojawieniem się na stole śledzia. Ilość kombinacji, w jakich podaj...
Już wielokrotnie pisałam, że tatar to jedna z moich ulubionych przekąsek. Bez znaczenia czy chodzi o tatara z wołowiny czy odkrytego niedawno tatara z łososia. Do kolejnych przysmaków mogę dodać tatara z tuńczyka, którego zaserwowałam na tegoroczne świ...
Niebo w gębie, a raczej na talerzu. Ja takim tatarem zaskoczyłam moich gości na Wielkanoc, ale okazji do zrobienia tej wspaniałej przystawki jest wiele. Koniecznie przygotujcie na romantyczną kolację, rodzinne przyjęcie lub spotkanie ze znajomymi. Tata...