Pamiętacie z dzieciństwa domowe knedle ze śliwką i słodką śmietanką? Dla mnie knedle w wersji bezmlecznej, z dodatkiem naturalnego jogurtu kokosowego, są jeszcze lepsze niż oryginalne. Zamiast jogurtu możecie też wykorzystać roślinną śmietankę lub zrob...
Eh te wspomnienia, te powroty do przeszłości.Nic się nie cieszy takim zainteresowaniem wśród Panów,jak właśnie kuchnia regionalna.Z masy maili wybrałam te, które mogłam najszybciej zrealizowaći sprawić radość moim wiernym czytelnikom.
Najłatwiejszy sernik dla leniwych, wygląda jak pianka bo ma dziurki jak ptasie mleczko. Pieczony jest w kąpieli wodnej w aluminiowej keksówce, później odpada mycie blachy
Jesienią, kiedy za oknem pogoda robi się coraz bardziej kapryśna a apetyt na konkretne, rozgrzewające dania wprost proporcjonalnie rośnie, nie ma nic lepszego po przyjściu do domu niż talerz parującej jeszcze, esencjonalnej z...
Węgierska kuchnia jest bliska nam, Polakom lubujemy się w gulaszach i zupach gulaszowych, cebula, czosnek i papryka często lądują w naszych garnkach. Kochamy leczo. Nie wiem, czy wiecie, ale do tej listy można też dopisać knedle. Przestudiował...