1Podgrzej 30ml oleju w dużym garnku. Dodaj cebulę i smaż ją w małej ilości tłuszczu (sauté) do momentu, aż będzie miękka.
2Dodaj pokrojone w kostkę mięso do gulasz, po kilka kawałków za każdym razem i podsmaż na brązowy kolor. Dodaj mąkę oraz paprykę i mieszaj do momentu, aż pokryją mięso. Dodaj 100ml wody. Przykryj mięso i duś je na wolnym ogniu przez 30 minut na średnio-niskim ogniu. Mieszaj do czasu do czas, żeby gulasz się nie przypalił. W razie potrzeby dodaj trochę więcej wody.
3W międzyczasie podgrzej pozostałą część oleju i smaż grzyby i paprykę w małej ilości tłuszczu (sauté) przez około pięć minut. Dodaj je do mięsa, jak tylko będą już gotowe. Na koniec wymieszaj ze śmietaną i podawaj z kuskus lub makaronem
.