W misie miksera utrzeć żółtka z cukrem. Cały czas miksując dodawać kolejno olej, cukier waniliowy i rozczyn. Dodać mąkę i wyrabiać około 10 minut , następnie przykryć ciasto i odstawić do podwojenia objętości (około 30 minut).
Ciasto rozwałkować na grubość około 1-1,5cm, wycinać małe krążki kieliszkiem do wódki.
Układać na papier do pieczenia, odstawić do podrośnięcia (około 15 minut). Po tym czasie smażyć pączki w garnku na oleju rzepakowym , odwracając cały czas, aby rumieniły się jednakowo z każdej strony. To trwa około minuty.
Usmażone pączki odkładać na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Do cukru pudru dodawać po trochu gorącą wodę, aż do uzyskania rzadkiego lukru, mniej więcej gęstości rzadkiego jogurtu naturalnego. Przestudzone pączki obtaczać w lukrze, odstawić do zastygnięcia lukru.
Smacznego ;))