Bardzo dobre gofry z dodatkiem twarożku. Świetnie smakują z sosem toffi.
Poziom trudności: Łatwy
Porcja: 1 gofr
Kalorie: 149 kcal
Źródło: książka ,,Kuchnia rodzinna. Pożywna, niedroga i zawsze z pomysłem”, wydawnictwo Weltbild
Składniki na 10 sztuk:
- 3 jajka
- 65 g cukru
- 150 g twarogu z wiaderka
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 150 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g masła
- szczypta soli
Przygotowanie:
1. Jajka wymieszać z twarożkiem, cukrem i cukrem waniliowym.
2. Dodać mąkę i proszek do pieczenia.
3. Masło roztapiamy. Dodajemy do reszty składników wraz z solą.
4. Wszystko dokładnie mieszamy.
5. Gofrownicę natłuszczamy i rozgrzewamy.
6. Napełniamy gofrownicę masą i pieczemy na złocisty kolor.