Pesto z bazylii Pesto bazyliowe Pesto alla genovese to nazwa tego samego, pysznego, oryginalnego, włoskiego, zielonego sosu przygotowanego na bazie bazylii, oliwy z oliwek, czosnku, soli i parmezanu. Jego głównym składnikiem są...
Wielokrotnie pisałam, że serce mnie boli jak w mojej kuchni się coś marnuje i bliska mi jest idea kuchennego recyclignu. To danie powstało w celu wykorzystania resztek po robieniu domowego mleka migdałowego. Coraz częściej robię domowe mleka z orzechó...
Na początku lata zakupiłam w sklepie ogrodniczym krzaczek fioletowej bazylii, który – posadzony na balkonie – ładnie róśł aż do późnej jesieni. Listków fioletowej bazylii używałam głównie do dekoracji sałatek, ale gdy krzaczek zaczął już dogorywać, pos...
Pesto do różnego rodzaju makaronów na ciepło oraz na kanapki. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 Składniki: 50 g suszonych pomidorów w oliwie 45 g migdałów 30 40 listków bazylii 2 ząbki czosnku 70 g startego parmezanu Przygotowanie: Mig...
Fot. EwaPesto można zrobić prawie ze wszystkiego. Kilka przykładów znajdziecie już na naszym blogu (KLIK). A wczoraj na fanpage'u bloga mogliście obejrzeć filmik, jak szybko przygotować pesto z jarmużu. Suszone pomidory uwielbia mój Mąż, więc musiałam ...
Przyszła pora na pyszne, intensywne w smaku pesto rosso, czyli jedną z odmian pesto pochodzącą z Sycylii. Najbardziej znaną odsłoną tego aromatycznego, włoskiego sosu jest zielone, bazyliowe pesto alla Genovese. Nie znaczy to jednak, że jest ono lepsze...
Najpopularniejsze pesto jest z bazylii, w sumie to podobno od bazylii się zaczęło i trwa tak aż do dziś z tym że dziś doczekaliśmy się wielu odmian i pomysłów na pesto w tym także mój na pesto z suszonych pomidorów.Składniki :200 g suszonych pomidorów ...
Po przepisie na pesto z bazylii przyszła kolej na podzielenie się z Wami przepisem na pesto z suszonych pomidorów. To
Post Pesto z suszonych pomidorów pojawił się poraz pierwszy w Pan i Pani Domu.