Oto przysmak dla miłośników jałowcowego aromatu. Czyli dla mnie, nna przykład. Uwielbiamy naszą karkówkę w rozmarynie, ale się trochę znudziła, więc postanowiłam zmienić zestaw przypraw. Bardzo smacznie wyszło, choć wolnopiecznona wołowina nadal rządzi...
Jak tylko przeczytałam masło orzechowe i syrop klonowy od razu wiedziałam, że muszę to zjeść. Kasza jaglana, dużo o niej czytałam, ale nigdy nie jadłam - nadszedł czas na wypróbowanie. Nie zawiodłam się smakuje wybornie. Mogłabym jeść codziennie. Tylko...
Do przygotowania tego przepisu zainspirowało mnie czekoladowe ciasto z pomidorami według Classy Flavors. Smak jest po prostu obłędny. Nie sądziłam, że Czytaj dalej
Sierpień upłynął mi pod znakiem wakacji. No dobra byłam też trochę w pracy, w tak zwanym międzyczasie, żeby uzbierać jakieś drobne na przetrwanie następnego miesiąca. 31 dni przeleciało mi tak szybko, że dopiero 4 września zorientowałam się, że mój ulu...
Przepis banał. Ale czasem najprostsze rzeczy zrobić najtrudniej Mam nadzieję, że dla kogoś ten przepis okaże się pomocny. Ja osobiście uwielbiam pieczone ziemniaki! Składniki: ziemniaki (ilość dowolna, w zależności od naczynia/blachy) przyprawy: rozmar...
Kiełbaski z krokodyla przypominają polską białą kiełbasę. Przynajmniej z wyglądu. Smak wszystkich kiełbas zależy głównie od przypraw, o ile nie są długo dojrzewające. Można z nich zrobić wiele potraw. Chociaż pewnie większość z nich ląduje w barszczu l...
Nie, nie przewidzieliście się. W tytule jak wół: BIAŁY BURAK ĆWIKŁOWY. Nie cukrowy, nie pastewny, tylko ćwikłowy, czyli dokładnie ten, którego zazwyczaj spotykamy w wersji buraczkowo-czerwonej :) A ja mam białego. O! Tego ni...
%AUTHORLINK% z bloga %BLOGLINK%
Wcześniej były zrazy jagnięce. Jako, ze wtedy Kajak przyniósł do domu sporo jagnięciny, to część została zamrożona. Nastał czas na nowe danie. Grillowany comber jagnięcy w rozmarynie. Grillowany to trochę za duże słowo, ...