Dzisiejszy obiadek . Duszone skrzydła indycze
Składniki:
5 skrzydełek indyczych
1 cebula
6 ząbków czosnku
1 łyżka sosu chilli słodko-ostrego
1 łyżka przyprawy grillowej do drobiu
1 łyżka papryki słodkiej
sól
6 łyżek oleju
Wykonanie
Skrzydełka umyć,oczyścić i przekroić w stawie na dwie części.Cebulę i czosnek posiekać.W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć skrzydełka z obu stron.Dodać cebulę,czosnek i jeszcze razem smażyć przez chwilę.Do skrzydełek dodać sos chilli,przyprawę grillową,paprykę słodką i papryczki,sól do smaku,
podlać wodą i dusić około 50 minut,
aż mięso będzie miękkie.Wyjąć skrzydełka z sosu.Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i zagotować.Podawać z ziemniakami
Smacznego!!!