Pierogi przygotowujemy w Polsce od wieków i jest to jedna z naszych polskich ulubionych, a jednocześnie najpopularniejszych potraw narodowych. Występuje w niezliczonych wariacjach smakowych. Najbardziej znane to oczywiście ruskie pierogi, pierogi z kap...
Crumble to nic innego jak owoce zapiekane pod kruszonką. Możecie zrobić je na wiele sposobów, zamiast jagód świetnie nadadzą się maliny, porzeczki, jeżyny czy agrest do słodkich owoców dajemy trochę mniej niż pół szklanki cukru do kwaśnych troc...
Pierogi z surowym mięsem mielonym Robi się je znacznie szybciej od pierogów z ugotowanym i zmielonym w maszynce mięsem. Pierogi z surowym mięsem mielonym trochę inaczej od tamtych smakują, co nie znaczy gorzej. Tym bardziej warto je zrobić. Pierogi te ...
Kiedy w niedzielne popołudnie wróciłam z blisko dwoma kilogramami jagód, wiedziałam, że pierwsze co zrobię to pierogi 15 minut w kuchni i gotowe! składniki na ciasto do pierogów (na ok 30-35 szt): 2 szkl mąki pszennej (lub innej, ...
Zjeść orkiszowe pierogi z jagodami to nie grzech. Zdecydowanie szybciej się je zjada niż robi. Przygotowanie pierogów wymaga trochę pracy, ale szczęśliwie ich smak wynagradza cały wysiłek. Pierogi z jagodami chodziły za mną od dłuż...
W wakacje to czas, kiedy pierogi z jagodami detronizują moje ulubione pierogi z mięsem. Nie ma się co dziwić. Są słodkie, ale bez dużej ilości cukru. Pachną wspaniale i jeszcze lepiej smakująlatem. Po przekrojeniu widelcem z wnętrza pieroga wyta...
Długo szukałam idealnego ciasta na pierogi w moim pierwszym przepisie mąkę trzeba było zalać wrzątkiem, jak zwykle więc przez brak cierpliwości kończyłam z poparzonymi rękami (bo komu chciałoby się tyle czekać, aż wszystko przestygnie przed wyr...