Cześć Wszystkim! :)
Dziś zapraszam na pożywną sałatkę z brązowym ryżem, tuńczykiem i warzywami.
Do przygotowania porcji dla 3 osób będziemy potrzebować:
- 1 woreczek brązowego ryżu
- 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym
- 1 słoik mieszanki marchwi, groszku i kukurydzy (470 g/282 g po odsączeniu) m.in. firma Kotlin ma takie mieszanki w swojej ofercie
- 5 suszonych pomidorów
- 1 łyżkę oleju z suszonych pomidorów
- sól i pieprz do smaku
1. Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
2. Suszone pomidory kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miski.
3. Następnie do miski dodajemy odsączoną mieszankę warzyw, odsączonego tuńczyka, odcedzony ryż oraz olej.
4. Całość delikatnie mieszamy, przyprawiamy i gotowe!
Sałatka najlepiej smakuje na zimno.
SMACZNEGO! :)