Cześć Wszystkim! :)
Dziś zapraszam na jajecznicę z dodatkiem szpinaku i pomidorów.
Do przygotowania porcji dla 2 osób będziemy potrzebować:
- 4-5 jajek
- 1 dużego pomidora
- 2 garście świeżego szpinaku
- tarty parmezan (opcjonalnie)
- 1 łyżeczkę masła
- sól i pieprz do smaku
1. Pomidory kroimy w kostkę, a szpinak płuczemy i osuszamy.
2. Tak przygotowane warzywa podsmażamy na maśle, do czasu aż szpinak straci swoją objętość, ok. 5 min.
3. Następnie dodajemy jajka, doprawiamy i smażymy całość, do uzyskania w miarę zwartej konsystencji, ok 5-7 min. Trzeba pamiętać, że taka jajecznica za sprawą pomidorów będzie dość wilgotna.
4. Na koniec ścieramy parmezan, ewentualnie ponownie doprawiamy i gotowe.
SMACZNEGO! :)
Spróbujcie również
jajecznicy na mleku oraz
jajecznicy z szynką.