Poznań Food Days 2017 już się zakończyły. Moim zdaniem w tym roku było dużo więcej i dużo ciekawiej niż w poprzednich latach, kiedy był tylko Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku. Jednym z ciekawszych wydarzeń, w których brałem udział były warsztaty dla...
Przegrzebki uważane są za jeden z najzdrowszych pokarmów świata i jeden z największych rarytasów. Mają lekko słodkawy smak, dzięki czemu smakują nawet osobom, które z reguły nie przepadają za owocami morza. Mnie do nich przekonywać nie trzeba, uwielbia...
Tęsknię już za nowalijkami i wiosną na talerzu, w postaci soczystych barw. Na szczęście tę tęsknotę skutecznie zwalczam pomarańczami sycylijskimi, na które jest teraz sezon. Soczyste owoce o intensywnym kolorze i aromacie, bez pestek, jem same, jako do...
Od dziecka z utęsknieniem czekam na Święta. Kojarzą mi się z zapachami z kuchni w całym domu, krzątaniną po to, by finalnie zasiąść przy stole i spędzając wspólnie czas, delektować się potrawami. Gdy byłam mała, lepiłam z mamą pierogi i uszka. Tato w t...
Halibut to jedna z moich ulubionych ryb. Od dawna miałam ochotę na marynowany w paście miso filet i kiedy trafiłam na pięknie prezentującą się sztukę bez zastanowienia kupiłam 2 steki. Od miso prawdopodobnie jestem uzależniona, ale nie wszystkie uzale...
Ponad dwa tygodnie temu, 12 września, w samo południe rozpoczęły się warsztaty z Sebastianem Olmą. Organizatorem była Cisowianka a odbywały się w CookUp na Racławickiej. Miałam przyjemność wygrać je w konkursie na danie bez soli. Po różnych perypetiach...
Jarmuż król! Nie dość, że zdrowy, smaczny to jeszcze piękny. Zielony, fioletowy, bywa purpurowy, może stać w wazonie, a w razie potrzeby hyc na talerz! Ostatnio mam go całkiem spory zapas i razem z dynią jest podstawą moich codziennych sałatek....
Zdj. Maciej StankiewiczWarsztaty z Sebastianem Olmą - Cisowianka. Gotujmy zdrowo bez soli w Cook Up studio.Zdj. Maciej StankiewiczTo były profesjonalne warsztaty z Sebastianem Olmą – polskim Top Chefem, szefem kuchni w restauracji Kafe Zielony Niedźwie...