Ostatnio było ciasto z cukinii,tym razem zupa ...Prosta,smaczna i pożywana. Czego chcieć więcej.
Składniki:
- 500 g ziemniaków
- 400 g marchewki
- por
- cebula
- 250 g fasolki szparagowej
- 200 g pomidorków cherry
- 150 g makaronu kokardki,może być inny
- cukinia
- sól,pieprz do smaku
- 3 gałązki natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju
Ziemniaki i marchewkę obierz. Cebulę posiekaj,czosnek przeciśnij przez praskę,pokrój pora.
Do garnka wlej połowę oleju i rozgrzej. Dodaj cebulę,czosnek i pora,podsmaż. Dodaj ziemniaki i marchewkę.Smaż przez ok 10-25 minut.
Do garnka wlej 1,5 litra wody,dodaj pokrojoną cukinię i fasolkę szparagową. Gotuj przez 15 minut,posól. Pod koniec gotowania dodaj natkę pietruszki.
Makaron ugotuj al dente. Przełóż do talerzy i wlej zupę.