Roladki zrobiłam na niedzielny obiad. Powiem Wam ,że smakowały wszystkim.
Składniki:
- 500 g karkówki
- 150 g sera żółtego
- 1 cebula
- 300 g pieczarek
- sól i pieprz
- 1/2 szklanki czerwonego wina półwytrawnego
- 1 gruszka
Karkówkę pokrój w plastry. Natrzyj solą i pieprzem.
Pieczarki pokrój w plasterki , cebulę w piórka, gruszkę w kostkę a ser w plasterki.
Cebulę podsmaż na odrobinie oliwy, dodaj pieczarki i smaż razem przez ok. 10 minut, dopraw solą i pieprzem. Odstaw na bok aby przestygło. Na koniec dodaj gruszkę i wymieszaj.
Na każdy kawałek mięsa kładź farsz i po kawałku sera. Zwiń roladki i zepnij wykałaczkami.
Naczynie do zapiekania posmaruj tłuszczem i wyłóż roladki. Wstaw do piekarnika nastawionego do 180 C. Piecz przez ok. 10 minut.
Następnie do roladek dodaj wino i piecz przez następne 15 minut.