Składniki:
- 1 szklanka panko
- ok. 1/4 szklanki startego parmezanu
- 1/2 szklanki śmietany 18 %
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól i pieprz
- pierś z indyka pokrojona na 4-5 kotletów
- 2 jajka
- 1/3 szklanki sosu sojowego
- 2 szklanki ryżu
- 1/2 opakowania warzyw na patelnie
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy, dodaj jajka i wymieszaj. Następnie dodaj warzywa, smaż przez ok. 5 minut. Dodaj sos sojowy i smaż przez ok. 2-3 minuty. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Panko wymieszaj z serem. Mięso oprósz solą i pieprzem, posmaruj śmietaną a następnie obtocz w bułce. Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ryżem.