Nie możliwe ? A jednak! Tak tak,,jedyne co będziecie potrzebować,to blaszka do pieczenia i łyżka.
Ciasto równie dobrze możecie podać w święta.Wystarczy,że zrobicie polewę np czekoladową i udekorujecie np migdałami lub orzechami. Na prawdę polecam. Musiałam śpieszyć się ze zdjęciami bo ciasta co chwila ubywało :D
Składniki suche:
- 3 łyżki kakao
- 1 szklanka cukru
- 1 1/2 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki mokre:
- 5 łyżek oleju rzepakowego
- 1 szklanka wody
- 1 łyżeczka octu
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Przygotuj średniej wielkości kwadratową blaszkę i wyłóż ją papierem do pieczenia.
Piekarnik nastaw na 175 stopni.
Suche składniki przełóż do blaszki i wymieszaj.
Zrób 3 wgłębienia ,dwa mniejsze i jedno większe.
Do jednego wgłębienia wlej ocet,do drugiego ekstrakt waniliowy a do największego olej.Całość polej wodą i dokładnie wymieszaj.
Przełóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok 35 minut,do suchego patyczka.
![Wielkanocne Wypieki](http://zmiksowani.pl/image/miks/533933aed4597589e87a67cb09dbae26_v2.jpg)